Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 29.09.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Přišel podzim a s ním i rýma...

Martinka stříhá papíry :o)
První pracovní den po dovolené byl mírně řečeno náročný. To víte, za celý týden mé nepřítomnosti se nahromadily různé věci k řešení. Dana si doma také příliš neužívala. Dětičky ji probudily již před osmou hodinou ranní. Žádné spinkání až do devíti, jak mi Martinka dvakrát předvedla minulý týden.
Martinka poslední dny občas po ránu kýchla a z nosánku jí vylétla nudle. V sobotu pravděpodobně nastydla ještě více. Běhala totiž po venku až do půl sedmé a přece jenom už není žádné léto a brzo se ochlazuje. Prostě, teplotu nemá, ale smrká ostošet. Když už jsem začal o nachlazení, v sobotu si Martinka vzala poslední tabletku, jenž brala kvůli imunoterapii. Další série bude následovat až za měsíc. Jenomže dnes po ránu se probudila a měla veliký problém,"Maminkó já si musím vzít ten prášek!" Bohužel, žádný již nedostala.
Z práce jsem přes všechny problémy přišel relativně včas. Dana se právě vracela z procházky s Martinkou a Vojtíškem v kočárku. Martinka mi chvilku před svačinkou pomáhala vyměňovat zadní světlo u auta, neboť nám ho v noci ze soboty na neděli nějací vandalové rozbili(Už nebudeme u dědy a babičky parkovat před branou). Musel jsem pořídit nové a vyměnit ho :-(
Dana na nás před čtvrtou volala,"Pojďte na svačinku!" Zatímco jsem se myl na chodbě, Martinka vyzvídala,"Tatínku, copaks měl k jídlu v práci?" Dana mi zpovzdálí povídala,"Martinka je nějaká nastydlá, z nosu jí létají nudle!" Nějak špatně jsem porozuměl a optal se Dany,"Nudle?" Martinka si myslela, že odpovídám jí a na celé kolo křičela,"Tatínek měl dneska nudle, maminkó!" Tak to vidíte, jak se krásně doplňujeme ;-)
Před večeří si Martinka sama rozbalila dětské nůžky, které jsem jí zakoupil a jala se stříhat papíry na malé kousky. Moc jí to s nůžtičkami ještě nejde, ale i přesto natrhala a nastříhala pěknou hromádku, jak se můžete sami přesvědčit na fotografii ;-)
Votíšek se navečer probudil a dobře naložený se na nás vyloženě řehtal. Pusinku od ucha k uchu a vydával přitom roztomilé zvuky. Hlavně že se mu někdo věnoval a dělal na něj opičky, to má moc rád :o) Před koupáním ho zkouším pokaždé pokládat na bříško a Vojtíšek tak i dnes pěkně zvedal hlavičku i s tělíčkem. Když už jsme u těch fyzických aktivit - před koupáním jsem měl Vojtu položenéno na pokrčených nohách, abychom se mohli pozorovat. Jenomže milý Vojtíšek nechce v žádném případě ležet, zvedá z této polohy hlavičku a snaží se dostat do sedu. Čím dál tím víc. My mu neustále vysvětlujeme,"Vojtíšku, nemůžeš hačat, vždyť jsi ještě malé miminko! Miminka jako ty mají jenom ležet!" Copak on si dá říci? ;-))
Těsně před Vojtíškovou koupelí jsem poprosil Martinku,"Martinko, půjdeš mi pomoct přidělat věšáček do koupelny?"Šla, jenomže sotva zahlédla na zemi položenou příklepovou vrtačku, zařadila zpětný chod a už seděla v obyváku na křesle. Dana jí mezitím povídala,"Martinko, běž za tatínkem, má tam pro tebe nějaký úkol!" Sotva jsem nakoukl, Martinka mě překvapila svojí pečlivě sestavenou otázkou,"Jakejpak máš pro mě úkol, tatínku?" Honem jsem se vzpamatoval a vysvětlil oč jde,"Potřebuji podržet hadici od vysavače, abych při vrtání neudělal nepořádek. Nakonec se Martinka nechala přesvědčit a hadici mi skutečně podržela i přes ohlušující hluk od vrtačky.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist