Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 30.09.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Vojtíšek dopoledne mírně "zlobil" ;-)

Martinka si hraje s plastelínou :o)
Martinčina rýma se do dnešního dne již nezhoršila. V noci však měla teplotu, ale doposud nebylo potřeba přikročit k nějaké razantnější léčbě ve formě Paralenu. Dana telefonovala tetě a při té příležitosti se dozvěděla, že malou Danielku také trápí teploty. Jak vidno, holky se s největší pravděpodobností od sebe nakazily během víkendu u babičky a dědy :-(
Hned po příchodu z práce mi Dana povídala,"Ještě jedno takovéhle dopoledne a asi mě brzo odvezou. Vojtíšek celé dopoledne křičel a nechtěl spinkat. Martinka mermomocí toužila po malování vodovkama a tak když jsem ji nechala v kuchyni samotnou, zmalovala se úplně celá až za ušima!" Dana přitom všem odbíhání za Vojtíškem spinkajícím na dvorku, věšela v kuchyni na sušák celé dopoledne koš prádla. Pokaždé jeden kus prádla, obhlédnout Martinku a honem běžet drncat s Vojtíškem. Alespoň takhle si celý kolotoč představuji ;-)
Martinka si dopoledne skřípla prstíček prostředníček do šuplíku v kuchyni. Chcete vědět, co prováděla? Martinka se totiž sápala do prostředního šuplíku, aby vytáhla a utrhla jeden pytlík do odpadkového koše. Sotva ho třímala v ručičce, honem honem chtěla šuplík zavřít, jenomže ouha, jeden prstíček zůstal trčet přes vrchní okraj. To bylo křiku, Dana hned přiběhla a Martinku utěšovala. Martinka mi o celé události odpoledne referovala,"Já sem si skšípla tadyten, ne tadyten prtíček do šuplíku. To se musí zavírat opatrněé, za támdlety čudlíky se to musí držet!" Tak je to správně, Martinka hned dostala školení, jak má šuplík bezpečně zavírat ;-)
Po mém příchodu jsme si chvíli plácali na kuchyňském stole z plastelíny. Martinka chtěla, abych jí vykrajoval z modelíny různé hvězdičky a oválky, prostě ty tvary na něž má vykrajovátka. Pak jsme placičky krájeli plastovým nožem, pocházejícím též z modelovací sady. Honem jsem skočil pro foťák a Marťu při této činnosti zachytil. Ona se na mě zaculila a křičela,"Tatíínkůů sýýr!" Sotva foťák bleskl, trošku zklamaně vysvětlovala,"Todle není sýr na jedení, ten je na bleskání!" :o)
Sotva Martinku omrzelo modelování, žadonila,"Já si budu malůvat vodofkama, posím!" Honem jsem jí na kuchyňský stůl rozprostřel noviny a na něj velký papír asi tak o rozměru A0. Martinka jásala,"Jé ten je ale obrofskej tendleten papír!" Pak začala tvořit. S jazýčkem vyplazeným v pekelném soustředění nanášela na papír pekelnou barvu, tedy černou. Ač se ostaní barvičky zdají netknuté, v černé už zeje uprostřed prázdná díra. Martinka prostě našla oblibu v této barvě. Když jsem se na ni přišel podívat, měla již černé vousky pod nosánkem(To jak si utírala rýmu špinavou ručičkou ;-) ) a špinavou mikinku.
Abych nezapomněl na Vojtíška - usnul v postýlce vedle počítače. Stačí mu vstrčit dudlíka do pusinky, cucá si, tahá a pozoruje moji tvář. Naprostá spokojenost. Dívá se dívá, až usne. Dana ho právě před chviličkou přenesla do spinkací postýlky v ložnici :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist