Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 03.10.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Přípravy na zimu...

Martinka přenáší písek do kolečka :o)
Po odpoledním nakojení Dana uložila Vojtíška do kočárku. Než ho stačila vyvézt na dvorek, Vojtíšek tvrdě usnul. Spinkal pak celou dobu až do čtvrt na šest. Občas se probral, ale to je normální, ztratí-li dudlíka. Zatímco Vojtíšek v klidu oddychoval, Dana se s Martinkou pustila do uklízení usušené cibule. Martinka pomáhala obírat suché slupky a přitom ji Dana zaškolila, jaké že cibuky má házet do bedýnky na uskladnění. Však mi to pak Martinka vysvětlovala během svačinky,"Jájá sem uklízela cibulký, ty mačkací né, ty mačkací sme museli nechat kolečku!" Pochopili jste o čem Martinka hovořila? Shnilé cibule jsou totiž měkké, ty holky vyhazovaly do kolečka a já je následně vyvezl na kompost :o)
Honem jsem se převlékl do pracovního oblečení a běželi jsme s Martinkou na zahrádku uklidit pískoviště, židličky a hadice. Vše putovalo pěkně na půdu, přečkat v klidu zimu. Martinka mi přitom pomáhala vybírat písek z pískoviště do kolečka.
Před svačinkou se Martinka v obyváku převlékala do domácího oblečení. V poličce počítačového stolku však objevila svoje nůžtičky. Nevěnoval jsem jí příliš pozornosti a tak když mi Martinka radostným hláskem sdělila,"Podívej tatínku teď už můžu vyndávat puclíky i tadytudy!", jsem se maličko zhrozil. Prostříhala totiž ve speciálním igelitovém obalu pořádnou díru, přesně na opačném konci od zapínání. To víte že jsem se na Martinku zlobil. Z kuchyně nakoukla i Dana,"To se Martinko nedělá stříhat něco jiného než papírky, zlobím se na tebe!" Martinka stála a kajícně klopila očka. Zřejmě přemýšlela o správnosti svého konání. Najednou se na mě zahleděla a s čertovským pohledem vykládala,"Tobě to vadí, viď tatínku, ale mě to nevadí!" Jak byste na to reagovali? Já měl co dělat, abych nevyprskl smíchy, neboť Martinka nasadila naprosto udivený a nevinný tón hlasu ;-)
Jak jsem psal již včera, Vojtíšek za celý den nekakal. Dnes si svoje skóre maličko vylepšil a dvakrát si uprdnul do plínky. Žádná velká sláva a kromě toho se Daně příliš nezdála barva stoličky. Maličko ztmavla. To by mohlo znamenat, že Vojtíšek má málo mlíčka. K tomu všemu je Votíšek schopen usilovně tahat během kojení pět minut a má splněno. Kdo ví, zdali se během takové krátké doby stačí pořádně nahamat. Ať tak či onak, ve čtvrtek jsme objednaní k paní doktorce do poradny. Teprve váha ukáže, zdali Vojtíšek prospívá, či nikoliv.
Na závěr tu mám jednu zajímavost - hodiny právě ukazují 2112 a Vojtíšek se vedle mne v postýlce vyloženě baví. Šermuje ručičkama, sleduje stíny od kytiček na klenbovém stropě, nahlas si povídá a směje se. Pohodička. Co na tom, že jiná miminka již dávno spinkají ;-)))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist