Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 05.10.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Počasí, že by psa nevyhnal... ;-)

Martinka si myje ručičky na chodbě :o)
Venku panuje počasí, že by psa nevyhnal - prší a teploměr ukazuje něco kolem 8oC. Brr. Proto šel dopoledne ven pouze Vojtíšek. Jemu je úplně jedno, jaké je počasí, je-li správně oblečený. Vojtíšek v klidu spinkal, jenomže se před jedenáctou hodinou najednou probral. Elektronická chůvička sepnula a kuchyň zalil Vojtův pláč. Dana právě vařila oběd, proto jsem šel ven já. Vojtíšek samozřejmě ztratil dudlík a tak jsem ho posléze kroutícího se vozil v kočárku sem a tam po náspu. Okamžitě mne napadlo podobné posunování Martinky, coby malého miminka. Tenkrát(Martinka byla starší, mohlo jí být asi tak jedenáct měsiců) venku v zimě mrzlo až praštělo. Teploměr nevylezl nad mínus patnáct a tak nezbylo nic jiného, než Martinku po obědě uložit do kočárku a pokusit se ji ke spánku uvozit na chodbě. Tohoto úkolu jsem se zhostil já. Martinka zpočátku ležela a očičkama sledovala moji tvář, zdali se nezačnu smát. Já však udržoval s vypětím kamennou tvář. Kočárek jsem tlačil z jedné chodby do druhé, následovala zpátečka a sunuli jsme se zpět. Nevím kolikrát bylo potřeba celou cestu absolvovat, ale jezdit sem a tam více než třičtvrtě hodiny dá opravdu zabrat. Vojtíšek dnes naštěstí usnul po deseti minutách ;-)
Martinku se mi povedlo dnes vyfotit, jak si myje na chodbě ručičky před obědem. Přistrčí si ke stěně svoji stoličku, rozsvítí světlo nad umyvadlem(To je na mytí naprostá nezbytnost ;-) ), pustí vodu a umyje se. Tímto stylem provozuje mytí již několik měsíců.
Pršet nepřestalo ani odpoledne. Nezbylo nic jiného, než sednout do auta a zajet pro babičku na nádraží. Přijela totiž vlakem z Hradce. Po našem příjezdu domů Martinka právě vstávala. Dana ji šla probudit do ložnice a sotva se Martinka dozvěděla o babiččině přítomnosti, za pět minut stála oblečená v obyváku. Dana hned její výkon okomentovala,"Tedy Martinko, to je rychlost, babička by k nám měla jezdit častěji!" Babička se zarazila,"Proč bych k Vám měla jezdit častěji?" Dostalo se jí odpovědi,"To víš, když tu nejsi, Martinka se sice probudí ve dvě hodiny, ale je schopná ještě ve tři hodiny sedět v obyváku nepřevlečená. Na všechno má totiž dost času!" :o)
Babička si pohrála s Martinkou, pochovala Vojtíška a obdivovala jeho růst. Pak se šla podívat k počítači, ukazoval jsem jí nové fotky, mám je připravené na odeslání do fotosběrny. Včera se mi povedlo vybrat asi třicet fotek ze září, vyretušovat červené oči a upravit drobné nedostatky. Ne že bych jim chtěl dělat reklamu, ale firma Happy Foto konečně srovnala ceny digitálních fotografií s klasickými, takže když je zítra zašlu přes Internet, za tři dny je máme hotové ve schránce. Přitom cena jedné v rozměru 9x13 činí 2,90 Kč. To je pěkné, ne?
Martinka chce kolikrát zakoupit rozličné věci a tak my jí povídáme,"To musíme Martinko napsat Ježíškovi, třeba Ti tu věc přinese!" Před chviličkou mi Martinka celou průpovídku vrátila. Přišla z ložnice do obyváku(Asi počtvrté ;-) ) a žadonila,"Tatínku, uložíš měé do postýlky?" Přitom objevila na zemi uloupnutý kousek zapínacího tlačítka z klávesnice od mikrovlnky. "Co to je?", optala se. řekl jsem jí,"To je Martinko ulomené z mikrovlnky!" Martinka mě hned chlácholila,"To nííc tatínku, mikovlnka je zobitá, napiš si Ježíškovi, pšinese nám novóu!" Tak tady to mám ;-) Mikrovlnka ve skutečnosti rozbitá není, pouze se uloupl vrchní krycí knoflík a teď mačkáme přímo hliníkovou fólii. Martinka ukončila svoji návštěvu obyváku oblíbeným přáním,"Dobrou noc, ať tě bechy típou celou noc!" Dobrou noc! ;-))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist