Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 09.10.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Jak jsem uspával Vojtíška...

Martinka si hraje s Vojtíškem :o)
Těsně po obědě jsme navštívili paní doktorku, neboť Vojtíška čekala tříměsíční prohlídka. O jejím průběhu si můžete více přečíst ve zvláštním článku. Tím se dostávám i k dnešnímu slavnostnějšímu dni - Vojtíšek se nám totiž před třemi měsíci narodil :o)
Sotva jsme přijeli domů, Dana Vojtu probudila na první odpolední kojení. Martinka se musela mezitím kompletně převléknout, neboť se celá pročůrala v autosedačce. To víte, na cestu vyžaduje velkou lahvička od Jupíka s čajem a u doktorky si neřekla na malou. Cestou pak usnula spolu s Vojtíškem a tak když jsem ji budil, vyšla najevo výše uvedená skutečnost.
Dana Vojtu honem nakojila a upozornila Martinku,"Martinko, pokud nebudeš mít uklizené ty hračky, nepůjdeme do školky!" Tak teď alespoň víte, kam se Dana s Martinkou odpoledne chystala. Do školky, proto ten spěch. Martinka se bleskurychle vrhla na své hračky a Dana mi šoupla Vojtíška se slovy,"Tady máš Vojtíška, je pokakaný a ještě si neříhl. Až ho přebalíš, poputuje do kočárku. Pořádně ho oblékni. Ahoj!" Mlaskla pusa na závěr a holky odešly na chodbu, obouvat se. Vojtíšek si konečně říhl a zatímco jsem mu vyměňoval náramně pokakanou plínku, z chodby se ozývala Dana,"Ahoj, tak my dem. Je hodně pokakanej?" Odsouhlasil jsem, že ano. Protentokrát zvolala Martinka,"To ho musí tatínek pšebalit?" Dana jí odpověděla,"Neboj se, tatínek ho přebalí a Vojtíšek půjde spinkat!"
Holky zmizely a já přemístil Vojtu do kočáru. Nevím, jak ho uspává Dana, ale já měl s Vojtovým spaním menší problémy. Drncal jsem s kočárkem z jedné strany náspu na druhou a nic. Neustále s sebou šil, díval se a plival dudlíka. Nemohu si však stěžovat, nakonec usnul. Přibližně po půl hodině. Já už měl úplně studené nohy, neboť venku bylo necelých 8oC, foukal vítr a pršelo, což není na pantofle to pravé ořechové ;-)
Holky se objevily těsně po čtvrté. Martinka mě radostně vítala, s očičkama navrch hlavy,"Ahóój tatínků!". Ve školce se to prý dětmi jenom hemžilo a Martinka si tak mohla pohrát se svými známými. Sice se zpočátku zdráhala a stála mezi dveřmi, ale pak se rozkoukala a nechtěla jít ani domů.
Danu samozřejmě v prvé řadě zajímalo, jak mi Vojtíšek usnul. Sotva jsem jí převyprávěl celou anabázi, podala mi vysvětlení,"Jakmile je Vojtíšek nakojený, nedávám ho ven ihned. Chvíli počkám a po půl hodince se mu začnou zavírat očička. Pak už mi usne v kočárku prakticky úplně sám!" Tak to vidíte, zvolil jsem špatný postup. Však Dana hned povídala Martince,"Vidíš, tatínek chtěl mít Vojtíška hned z krku, proto ho bezprostředně uložil do kočárku a ono se mu to vymstilo!" ;-))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist