Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 12.10.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Vojtíšek prokřičel téměř celý den...

Martinka je připravená na plavání :o)
Jak moc jsme se v pátek těšili na společný víkend u babičky a dědy, tak si zase rádi užíváme klidu domova. Navečer jsme se totiž vrátili. Ten klid je velice sporný, neboť nám dal pořádně zabrat Vojtíšek. Ale teď hezky popořádku.
Vojtíšek spinkal dopoledne u babičky chvilku v kočárku. Přes oběd nám mírně koncertoval, po obědě jsme se však sbalili a hurá za druhou babičkou do Hradce. Sotva jsme se rozjeli, Vojtíšek usnul v autosedačce. Opatrně jsme ho u babičky vytáhli z auta a sedačku umístili v obyváku k oknu. Vojta spal až do chvíle, kdy babička zatáhla záclonu. Drásavý zvuk ho probudil a rázem nám skončila éra klidu. Vojtíšek se kroutil, křičel, řval a vyžadoval chování. Bohužel i to po chvíli přestalo zabírat. Nedalo se nic dělat, po čtvrté hodině jsme se prostě sbalili a jeli domů. Vojta byl totiž evidentně přetažený. Ještě v Hradci znovu usnul. Nespal však celou dobu, jak jsme bláhově předpokládali. Probudil se, vyplivl dudlíka neznámo kam a snažil se opět křičet. Situace doma vypadala nejinak. Pokud Vojtíška někdo choval, tvářil se celkem spokojeně. Běda však, strčit ho zpátky do postýlky. Daně se povedlo uspat ho až těsně po večeři. Vojtíšek si evidentně ulevil a před koupáním se na nás smál. Po celé koupání mi vůbec nezabrečel. Důvodů k jeho neklidu mohlo být hned několik. Buď ho trápilo bříško, nebo byl rozhozen cestováním, či mumrajem u babičky panujícím. To víte, na takový chaos a hluk není z domu zvyklý.
Nejenom poslední dobou máme menší problémy s Vojtíškovým oblékáním. Vzhledem k jeho růstu mu je každou chvíli nějaké to oblečení malé. Dana o víkendu povídala,"Za chvíli nebudeme moci Vojtíška strojit jako miminko, vždyť mu je všechno malé!" Před chviličkou tu za mými zády na přebalováku porovnávala velikosti tří dupaček. Ty nejmenší mají na sobě číslo 74. Druhé, o něco větší se chlubí shodnou velikostí. No a na těch největších se navzdory všem předpokladům skví číslo 68. Jak vidíte, všechno je relativní ;-)
Abych nezapomněl na Martinku - po ránu si hrála s neteřinkou Petruškou. Když jsem se jí ptal, na co si hráli, odpověděla mi,"My sme s Petuškou pekli na ohýnku ožíšky a maliny!" Víte jak se pečou oříšky? Je to jednoduché - holky navršily hromádky listí a do nich strkaly oříšky nebo maliny. Samozřejmě nic nezapalovaly, všechno jenom jako :o)
Ještě tu mám menší vysvětlivku k dnešní fotografii - Martinka si po ránu nasazovala Petruščiny plavecké brýle, prý s nimi bude plavat.
Odpoledne se u druhé babičky Martinka bavila se strejdou. Toho mají všechny děti rády. Strejda nám pustil na počítači film z DVD - Doba ledová. Prý se na něj chtěl jít podívat do kina, ale nakonec si raději koupil ten disk. Martinka nemohla očička odtrhnout od monitoru. Není divu, všechny ty prehistorické potvůrky jsou moc pěkně naanimované na počítači :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist