Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 14.10.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Víte jak vypadají "mačkací" rajčátka ? ;-)

Martinka jde spát :o)
Dnešní časně ranní teploty poprvé spadly pod bod mrazu. Přesněji řečeno, velmi citelně. Mráz přišel tak nečekaně, že Dana ani nestihla otrhat zbytek úrody rajčat. Minimálně kbelík jich zmrzl na stromečcích. Dana všechny ty způlky změklé plody vyexpedovala do popelnice. Martinka mi odpoledne vysvětlovala,"My sme s maminkou otrhaly rajčátka. Byly takový mačkací!" Martinka rajčata zbožňuje a v zásobě jich máme již jenom několik exemplářů. Nedá se nic dělat, budeme muset pro Martinku nějaká zakoupit.
Po poledni přijela na návštěvu naše kamarádka s malým, asi ročním klučinou. Hned začali s Martinkou řádit a mírně přestavěli celý obyvák. Vojtíšek si dnes mírně změnil stravovací a vůbec denní režim. Odpoledního kojení se dožadoval o hodinu dříve, tedy o půl druhé. Dana ho nakojila, ale milý Vojtíšek pak nechtěl pořádně spinkat. Já přijel z práce o půl čtvrté a můj zrak hned padl na zaparkovaný kočárek. Házel s sebou ze strany na stranu. To víte, Vojtíšek si hajal, očička otevřená dokořán a pozoroval ručičky. Celkem dlouho se tímto stylem dokázal zabavit. Po chvíli však spustil křik a tak jsem vyběhl ven do chladu a začal ho vozit sem a tam. Jenomže Vojtíšek evidentně nechtěl spolupracovat. Za prvé odmítal dudlíka(Tlačil ho z pusinky, seč mu síly stačily ;-) ) a za druhé nechtěl zavřít očička. Posunoval jsem kočárek z jedné strany náspu na druhou snad stokrát, ale jediným hmatatelným výsledkem se staly moje nohy. Pochodovat čtvrt hodiny v pantoflích při teplotě pár stupňů nad bodem mrazu, se nejeví jako zcela ideální ;-)
Sousedi jeli navečer pro krouhané zelí a tak nám také přiveli nějakých deset kilo. Já hned vymyl vanu, zelí promíchal s cibulí, solí a kmínem. Poté zbývalo celou várku nacpat do zeláku. Koupelna se zaplnila velice hutnou vůní čerstvého zelí. Dana mlsně chodila kolem a povídala,"Já bych si tak dala čerstvé zelí!" Bohužel nemůže kvůli Vojtíškovi, aby ho pak netrápilo bříško ;-)
Vanu jsem po zelí sice umyl, ale aroma ještě chvíli přetrvalo. Není divu, že Vojtíšek po vykoupání také řádně voněl zelím. Koupe se totiž ve stejné vaně ;-)
Před spaním chce Martinka poslední dobou číst ze své knížky pohádek. Je moc sympatická, neboť všechny pohádky mají přibližně stejnou délku, jsou prostě upravené. Z celé knížky preferuje pár oblíbených, jako například O zvířátkách a loupežnících a O Červené Karkulce. Na konci každé pohádky se nachází namalovaný zvoneček. Sotva si dočteme jednu pohádku, Martinka zvoneček najde a prohlásí,"Zazvonil zvonec a kohádky je konec!" Následně mi popřeje,"Dobrou noc, ať tě bechy típou celou noc!" :o)
Před chvílí, tedy o půl deváté Dana dokojila Vojtíška a on vůbec nechce spinkat. Prostě jenom brečí a brečí. Dana ho prosila,"Vojtíšku, spinkej už, vždyť jsi celé odpoledne pořádně nespinkal!" Vojtíšek si ale nedá říct a stále pouze brečí. Evidentně ho něco trápí. Vědět jenom tak co. Je 2145 a snad konečně spinká i Martinka ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist