Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 19.10.2003
Martinčin věk - měsíce: 33
Rubrika: Deníček


Vojtíšek dnes neměl dobrý den...

Martinka ryje záhonek :o)
Martinka chtěla při snídani pustit z videokazety Teletubbies, tak proč bych jí nevyhověl, ne? Ve sledovaném dílu všichni sklouzli po skluzavce dolů a pak se v lehu na bříšku vyklouzli zpět vzhůru. Martinka jejich počínání sledovala a posléze vydedukovala,"Dyž jedu dolů po skluzafce, musím ležet na zádíčkách. Dyž ci vyklouznout nahóru, musím si lehnout na bíško!" Tak nevím, zdali jí to na opravdové skluzavce pojede nahoru ;-)
Odpoledne jsme měli jet ke známým na návštěvu. Martinka se tak natěšila, že ani nemohla obědvat. Vojtíšek byl k neutišení a prořval v podstatě celý nedělní oběd. Ležel vedle mě v postýlce a nic nezabíralo, žádné hračky ho nezajímaly. Do toho zlobila Martinka s jídlem. Polívčičku nechtěla, jenom se v ní dloubala prstíčkama. Jako druhé jídlo dostala bramborovou kaši s masíčkem a sýrem. V kaši se také nimrala. Už už se viděla na návštěvě a Vojtíškův křik jí pravděpodobně také nepřidal. Martinka začala posléze patlat kaši na stůl a vše dovršila přehazováním částí jídla na Danin talíř. Dana ji již předtím varovala,"Martinko, to se nedělá, plácnu tě!" Když to udělala znovu, plácl jsem ji já. Martinky se to hrozně dotklo a rozbrečela se. Další sled událostí měl zcela jasný průběh. Marťa se rozbrečela a část oběda vyblinkala. Tak je to pokaždé, Martinka snadno blinká již od narození. Zato s Vojtíškem můžeme házet bezprostředně po jídle dle libosti a klidně ho i přebalit. Každé dítě je prostě jiné.
Abych Martinku jenom nepomlouval, kyž chce, dokáže sníst celý oběd úplně sama a bez protestů. Musí prostě chtít, v tom to je ;-)
Celé odpoledne na návštěvě se Vojtíšek choval relativně klidně a příliš nebrečel. Fakt je, že se víceméně choval. Ten pravý koncert spustil až doma v postýlce. Prostě řve, přitahuje nožičky, nechce dudlíka a v takové chvíli nereaguje ani na náš hlas. Dana si původě myslela, zdali nemá málo mlíčka, ale spíše to vypadá na nějaké bolení bříška. Jak jinak si vysvětlit, že Vojtíšek brečí a sotva si ho vezmu na koupání do koupelny, naprosto se zklidní a směje se. Přitom podnikáme veškerá dostupná opatření proti bolení - Dana pije dvakrát denně fenyklový čaj a čaj pro kojicí matky. Vyhýbá se potravinám způsobujícím nadýmání(Jak bychom si dali fazolovou polívčičku, či smažený květák) a když jsem s Martinkou minulý týden nakládal zelí, obcházela Dana kolem jako honicí pes. Zelí si však raději ani neochutnala. Mimo to Vojtíšek dostává denně kapky Sab Simplex a mažeme mu bříško bylinnou mastičkou.
Chcete vědět, copak dělá Vojtíšek právě teď, ve 2110 ? To byste neuhádli. Držím si ho levačkou v pololehu na levé noze. Nedá se nic dělat, musí se trochu zklidnit, jinak řval jak tur, až mu tekly slzičky. Mezitím datluji pravou rukou a to dá řádně zabrat. V paměti mám totiž slova jednoho přítele,"Když byl náš kluk takhle malej, manželka se učila na zkoušky. Tak jsem ho měl na starosti. Kluk řval, až si uřval kýlu. Po operaci nás propouštějící doktorka upozornila, že nesmí v žádném případě brečet. Co se dalo dělat, běhal jsem s malým po bytě celý večer, jenom aby se náhodou nerozbrečel!" Tak tahle bychom tedy dopadnout nechtěli ;-)
Závěrem okomentuji dnešní fotografii - po ránu se mnou Martinka ryla zahrádku. Lepší počasí nemohlo být - vítr, pět stupňů nad nulou a zakaboněná obloha hrozící deštěm ;-)))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist