Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.10.2003
Martinčin věk - měsíce: 33
Rubrika: Deníček


Martinka umí ovládat počítač hlasem ;-))

Vojtíšek se cvičí na chlupech :o)
Vojtíšek měl dnes odpoledne všechno o hodinu dříve. Po poledni se hlásil o kojení a tak mu Dana nabídla. Přitom se na hodiny pořádně nepodívala, díky čemuž dostal Vojtíšek hamání namísto o půl třetí již o hodinu dříve. Dříve byl tím pádem uložen na spinkaní do kočárku a není divu, že se již po čtvrté probudil.
Martinka po svačince žadonila,"Pustíš mi malování na počítači?" Pustil jsem a Martinka se hned vrhla do práce. Ve chvilce pomalovala plochu černými čarami. Poté chtěla měnit nástroje a barvy, tak neustále vykřikovala,"Jájá bysem chtěla plechofku, tětec, prej, čevenou, zelenou!" Své prosby však adresovala směrem na monitor. Dana se musela smát a povídala,"Teda Martinko, ty ovládáš počítač hlasem?" Skoro to tak vypadalo :-)
Ze skříně jsem vytáhl zapomenutý diaprojektor a jal se ho zprovozňovat. Jedná se o takový starý stroj do něhož nešla kdysi sehnat originální halogenová žárovka. Už ani nevím, kdy jsme ho naposled používali. Poslední diapozitivy máme focené někdy v roce 95. Jelikož se jedná o unikátní záběry našeho domu a jeho rekonstrukci, rozhodl jsem se je nějak převést na běžné fotky, například ofocením pomocí digitálu přímo z plátna. Martinka mi samozřejmě asistovala. Sotva se rozsvítila žárovka, Marťa vykřikovala,"Jéjé, tatínku to ale moc hezky sfítí tady na ten papír(Plátno). Vrazil jsem do stroje první diapozitiv a Martinka začala provozovat okolo mne indiánský tanec,"Jéééé, tady tady na tom papížéé to dělá fotkýý, maminkóo, podívééj!" Honem popadla papír-plátno, aby mamince ukázala fotku. Jenomže, světe div se, fotka zmizela a Martinka třímala v ručičce pouze bílý papír! Martinka neskrývala své zklamání,"De je ta fotka, kampak zmizela tatínku?" Martinka si tak dnes poprvé na vlastní kůži vyzkoušela princip promítačky :o))
Vzhledem k našemu časovému posunu jsem šel Vojtíška koupat o čvrt hodiny dříve. Po vysvlečení chvíli ležel na bříšku a pozoroval Danu jak pere v umyvadle dupačky a bodíčko. Po vykoupání jsem Vojtíška jako obyvykle namazal dětským olejíčkem a pak testoval, jak se Vojta zvedá z podložky za ručičky. Stačí ho chytit a hned jde s pevně drženou hlavičkou do sedu. Síly má dost, to tedy ano. Martinka v jeho věku zvedala hlavičku velice neochotně. I při dalším testu se Vojtíšek činil. Stačí ho podržet ve vzpřímené poloze a on se celkem silně opírá o nožičky, jako by se chtěl rozeběhnout. Kdo ví, na kolika měsících začne doopravdy chodit :o)
To že Vojtíšek touto dobou, tedy po vykoupaní a nakojení křičí, jistě víte. Dnes jsem však učinil zajímavý objev. Pokud ho chováme ve vzpřímené poloze, je v klidu. Běda však, zaujme-li polohu v leže na zádíčkách. Hned křičí a ještě ani nemusí ležet v postýlce. Buď vyžaduje chování, nebo ho fakt něco touto dobou trápí. V tuto chvíli je téměř v klidu, pouze se snaží sníst celou látkovou plenu ;-))
Vojtíšek si mohutně pořval, zatímco se Dana stihla vysprchovat. Hned po návratu ho pořádně dokojila. To víte, milý Vojtíšek nechce po koupání moc tahat a raději usne. Pak se prořve a ochotně i nají. Jedná se o takový každodenní rituál ;-)
Inspirován jedním literárním dílem na serveru Rodina pro Vás připravuji nový článek. Zítra, maximálně pozítří ho zveřejním. Těšte se :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist