Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 16.11.2003
Martinčin věk - měsíce: 34
Rubrika: Deníček


Vánoce se blíží....

Martinka tlačí kočárek :o)
Jenom si to představte - ten náš nespavec Vojtíšek se za celý den pěkně předvedl. Pětiměsíční miminko a on si klidně přes den nespí. Abych mu nekřivdil, dopoledne spal asi 50 minut a odpoledne téměř třičtvrtě hodiny. To jsme jeli naproti babičce k vlaku. Dana zůstala doma a chvíli relaxovala. Se mnou se vypravila pouze Martinka a po celou dobu se držela kočárku jako klíště. Mělo to nespornou výhodu - šlapala bez řečí a hlavně rychle. Následně chtěla tlačit kočárek. Za tímto účelem stačí jednoduše sklopit madlo a Martince pak pomáhat s držením směru. Přece jenom přes kočárek nevidí na cestu. V jednu chvíli se před námi objevilo hejno slepic. Martinka je radostně rozehnala kočárkem,"Slepícéé, utíkejté, nebo vás zajedéém!" Pak volala na mě,"Broků, pšinéés hóó!" Já nechápal o čem je řeč, ale Martinka mi podala vysvětlení,"Já sem jako zajíc a ty Mapefík. Hrajeme si na psa Broká! A pšinéés mi slepicíí!" Aha, to má z videa a Divokých snů Maxipsa Fíka :o)
Jak jsme psal již v předchozím odstavci, Vojtíšek nám cestou usnul. Jenomže po návratu jsem zastavil kočárek na dvorku a v tu chvíli Vojtíšek otevřel dokořán očička. Grrr. Nedalo se nic dělat, babička šla s Martinkou dovnitř a já jezdil dvacet minut sem a tam po náspu. Milý Vojtíšek se postupně probíral, začal křičet, zkoušel jsem mu cpát dudlíka do pusy a nic. Tak dost, na tohle nemám nervy. Jeli jsme se raději projet. Jenomže téměř půl hodiny ježdění po vsi se minulo účinkem. Vojtíšek tahal dudlíka, očička napůl otevřená a tímto stylem se vyloženě bavil celou cestu. Neustále mi hleděl do očí jakoby povídal,"Tak co, tatínku, kdo to déle vydrží?" Vydržel Vojtíšek. Já už nemohl zimou vydržet, zatímco on se v klidu krčil v teplém fusaku. Neusnul. Po návratu se ho ještě snažila udrndat Dana, ale bez viditelného úspěchu. Spíše se jednalo o ztracený čas. I když na druhou stranu, Vojtíšek si musí při ležení v klidu také pěkně odpočinout ;-)
Vánoce se blíží. Tento pocit jsem nabyl již při návštěvě v několika supermarketech o uplynulém víkendu. Ještě ke všemu v Mostě svítí více než tři týdny vánoční osvětlení. To mi nedá spát a tak jsem dnes snesl z půdy nové žárovkové sady(Tři po sto žárovkách, ta stávající obsahuje něco kolem, 600 žároviček) jenž nám přivezla teta Martina z Ameriky. Má to totiž jeden háček, žárovičky jsou na 115V a bude nezbytné zkonstruovat ještě jednu bednu s transformátorem. Ta stávající všechno neutáhne. Nebojte se, všechno Vám pak nafotím ;-)
Po koupání jsem Vojtíška jako obvykle utíral, natíral olejíčkem a pak i strojil. Přitom mi padl zrak na jeho olezlý nosánek. Nemá sice rýmu jako trám, ale i přesto ho trápí. Martinka na tom není o mnoho lépe. V každém případě to na použití odsávačky nebylo, vytřel jsem Vojtíškovi nosánek pouze vatovou tyčkou. Ještě před nedávnem jsem se pracně motal s tampónky, ale tato metoda je jednodušší. Jenom se Vojtíšek stále dokonaleji brání čištění nosních dírek. Pokud má volné ručičky, snaží se mě odstrkávat. Jakmile mu je pevně podržím, pro změnu otáčí hlavičku. Není to jednoduché ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist