Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.11.2003
Martinčin věk - měsíce: 34
Rubrika: Deníček


Vojtíšek už chce běhat ! ;-))

Martinka vybarvuje omalovánku :o)
Po ránu měla Dana Vojtíška jako obvykle u sebe v posteli. Jedná se o běžnou praktiku, Vojtíšek totiž po posledním kojení(Kolem páté až šesté) nechce sám ležet ve své postýlce. Neustále si velice nahlas stěžuje a přitom hrozí i nebezpečí probuzení Martinky. Dana si položí Vojtíška k sobě, utahá ho kojením a Vojtíšek celkem bez problémů zabere. Po sedmé za nimi většinou přijde i Marťa a tak si v klidu ve třech dospí :o)
Dnes Dana maličko zaklimbala a po chvíli ji probudilo radostné Vojtíškovo výskání. Pomalu otevřekla oči a co nevidí? Martinka tahá Vojtíška za ručičky do sedu. Oba se přitom velice dobře bavili. Dana hned Martinku pokárala,"Martinko, to nesmíš sama tahat Vojtíška, vždyť by ti mohl spadnout!" Martinka se jinak s Vojtíškem v posteli muchluje, objímá ho, hladí a pusinkuje po hlavičce. Evidentně ho má ráda :-)
V souvislosti s Vojtíškovým sedáním tu pro Vás mám i jednu novinku. Představte si to, Vojtíšek se dnes začal během sedacího manévru i stavět na nožičky. Dana mi o tom navečer vyprávěla. Já chtěl Vojtu hned zkoušet, ale bylo mi sděleno,"Teď ho nech být, dokud v klidu leží v postýlce. Kdybychom ho zvedli, už by ležet nechtěl!" To je pravda. Testování proběhlo až před koupáním. Vojtíška nejdříve zvedla Dana a pak i já. Uchopil jsem ho za ručičky, Vojta nadzvedl hlavičku a už už si sedal. Najednou nadhodil prdelku a jedním rázem stál na obou nožkách. Přesněji řečeno, opíral se o ně. Dana mi pověděla,"To koukáš, viď?" Odpověděl jsem,"To tedy koukám, tímhle stylem bude chodit na sedmi měsících!" ;-)
Po obědě Martinka vyžadovala Daninu přítomnost během svého usínání. Jenomže stále nemohla zabrat. Dana zanechala Vojtíška v obyváku bez dozoru. Vojtíšek se několikrát rozbrečel a tak Dana vystartovala ve vidině Vojtíška šprajcnutého mezi postýlkovými tyčkami. Kdepak, nic takového, jenom si stěžoval. Martinka usínala přes půl hodiny a Vojtíšek najednou v obyváku ztichl. Dana se na něho znovu běžela s obavami podívat. Milý Vojtíšek si hověl na bříšku a tvářil se navýsost spokojeně.
Navečer mi nezbylo nic jiného, než se pustit do natírání skříně na chodbě. O víkendu jsme do ní s Martinkou vyrobili nové police a skříň přímo volala po umytí. Jenomže zažraná špína umýt nešla. Proto jsem raději zakoupil bílou barvu. Martinka žadonila,"Tatínků, já ci taky štětec a budu malůvat s tebóu!" Maličko jsem protestoval,"Martinko, touhle barvou raději ne, zamazala by sis oblečení a všechno okolo. Běž raději dál a hlavně na nic natřeného nesahej!" Martinka se mojí radou řídila, jenomže po chvíli vykřikla,"Jájá se musím podívat do sklíně!" To víte, že si sáhla na čerstvě natřené dveře! Odskočila a s překvapením hleděla na svoje bílé dlaně. Dana jí pověděla,"Tak, Martinko, teď už budeš mít stále bílé ručičky, neměla jsi na dveře sahat!" Marťa vystartovala k umyvadlu a vodou ředitelnou barvu si k veliké radosti smyla :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist