Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 19.11.2003
Martinčin věk - měsíce: 34
Rubrika: Deníček


Usínají Vaše děti stejným stylem ? ;-))

Martinka si hraje s Vojtíškovou hrazdičkou :o)
Hned na úvod Vám musím povědět - ty naše děti poslední dobou usínají stále problematičtěji. Vojtíšek s sebou právě vedle mě v postýlce hází a nahlas povídá a Martinka také přímo srší energií. Nejdříve vyžaduje, abych jí přečetl jednu povídku O pejskovi a kočičce. Pak jde do obyváku za Danou, právě kojící Vojtíška,"Maminkó, uložíš měéěé?" Maminka ji uloží, jenomže se Martinka po chvíli objevuje znovu ve dveřích,"Tatínků, uložíš mě?" Jdu ji tedy uložit. Nemyslete si, že tím celé představení končí. Ani náhodou. Martinka přijde během večera ještě několikrát. Mezi její nejoblíbenější finty patří neustálé chození s lahvičkou na čaj a prosbami,"Tatínku, prosím tě, já ci čaj. Podívaáš se jestli tem jetě není? Učitě tam je. Podívej se a pšines jetě jeden ohžátej v mikovlnce!" Přitom mi potvůrka jedna, podává téměř plnou lahvičku a klade ji na počítačový stolek. Odpovím,"Ano Martinko, já se podívám!" Martinka však hlídkuje za dveřmi a svoji prosbu několikrát opakuje.
Během chození do obyváku nenápadně stěhuje svoje hračky do ložnice. Není divu, že si tam s nimi následně hraje. Rozsvítí svého pejska-lampičku, k tomu baterku a už se ozývá,"Ahóój, nanynkóó, póď sem, kampak pojedeme na dovolenou? Pojedeme, poletíme do ameriký! Né, nemáme tolik korunek pro fšecky, nemůžeme jet!" To je jen slabý výtah z její komunikace s hračkami. Místo toho aby spala, tak si s nimi baví. V jedné knížce o dětech se právě o této činnosti píše. Dítě si prý tak trochu vynahrazuje komunikaci s rodiči. Tak nevím, Martinka toho za celý den napovídá i tak dost. Na závěr tohoto tématu se Vás zeptám - usínají, či usínaly Vaše děti stejným, nebo podobným způsobem? ;-))
Jste zvědaví, jak se daří Vojtíškovi? Vojtíška jsme navečer undrncávali v kočárku na dvorku. Nějak se mu nechtělo spát. Několikrát jsme se s Danou vystřídali. Dana mi povídala,"Musela jsem nechat světlo rozsvícené, neboť neustále blikalo Vojtíškovi do očiček!" Aby jste byli v obraze - na náspu máme světlo ovládané snímačem pohybu. Pohybujete-li se, světlo se rozsvítí. Pokud se zastavíte, světlo po odčasování zhasne. Pak se znovu rozsvítí a vše se opakuje. Budu muset maličko přazapojit jeho ovládání :o)
Vojtíšek mi konečně usnul asi ve čtvrt na pět. Dana po mém návratu suše konstatovala,"Hmm, konečně zabral. To zas bude tvrdě spinkat a já ho budu v pět hodin budit na jídlo!" Její obavy se však dnes ukázaly liché, neboť těsně před pátou přijímač elektronické chůvičky věrně reprodukoval Vojtův brek.
Po nakojení provozoval Vojtíšek v postýlce všechny své oblíbené činnosti - hrál si s hračkami, povídal si, smál se na ně, snažil se otáčet a nakonec se i otočil, jak jinak. Stále více si vystačí sám. V poloze na bříšku je navíc schopen si slintáním promočit nejenom rukávky svého oblečení, ale navíc i postýlku :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist