Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.11.2003
Martinčin věk - měsíce: 34
Rubrika: Deníček


Stal se zázrak... ;-)

Martinka si slepuje papírky :o)
Dnešní odpoledne proběhla na místním Obecním úřadě akce vítání občánků. Vojtíšek tak byl přijat za řádného občana obce. Podrobnější článek z celé události pro Vás připravuji :o)
Po odchodu z Obecního úřadu se Dana vydala k domovu, aby si odpočinula od dětí a v klidu vyžehlila prádlo. Já vzal děti na procházku. Jeli jsme na horní konec naší obce. Vojtíšek se v kočárku vrtěl a křičel. Během celého vítání občánků se choval, takže se mu teď kočárku nechtělo ležet. Jeli jsme s muzikou a já se snažil dostat Vojtíkovi dudlíka do pusy. Což o to, strčit mu ho tam není problém, jenomže dudlík nechce Vojtíškovi v pusince držet. Následujících asi padesát metrů jsem mu ho přidržoval. Vojta stále nic, pouze se začal dávit. To aby dal najevo, že to s odmítáním dudlíka myslí vážně :o) Dokonce jsem vytáhl mobila a volal Daně,"Nevíš co má s Vojtou dělat, neustále křičí?" Dostalo se mi jednoduché rady,"Nech ho chvíli brečet, třeba se unaví a usne!" Skutečně, Vojtíšek konečně usnul. Moje radost však byla předčasná, Vojtíšek nespal dlouho. Probudil se cestou zpět. Nespavec jeden ;-)
Martinka na konferenčním stolku v obyváku rozstříhala vlastníma nůžtičkama asi čtyři barevné papíry. Vyrobila z nich různotvaré malé kousky. Já se k ní přidal a ukázal jí, jak se z papíru stříhají barevné proužky, z nichž se pak následně lepí vánoční řetězy. Jeden takový miminaturní se mi povedlo slepit. Martinka popadla tubu s bílou lepicí pastou také a spíše se zaměřovala na pečlivé potírání papírů lepidlem. Stoleček po jejím tvoření vypadal, to tedy ano. Ještě štěstí, že se dá lepidlo smýt vodou. Před večeří pak měla celou tu spoušť uklidit. Jenomže Martina zlobila a nechtěla se celé té akce zůčastnit. Poslední dobou často vzdoruje a chce si věci řešit po svém. Tak jí Dana pověděla,"Martinko uklízej, jinak ti schovám lepidlo, nůžtičky a příště si už stříhat nebudeš!" Nato se Marťa rozbrečela a nakonec papírky uložila. Popadla svoje nůžtičky a odběhla do ústraní. Zahleděl jsem se po chvíli na ni a následovalo menší zděšení - Martinka stála u počítače a jednou rukou si nůžtičkami stříhala vlasy! Hned jsem ji okřikl a Martinka se nevinně optala,"Próóč si nemůžu sčíhat vlásky? Ždyť je mám dlouhý!" Dana se z kuchyně ozvala,"Asi máme štěstí, že Martinka nenosí culíky, to by byly škody pravděpodobně vyšší!" ;-)
Před chvílí jsme se stali svědky jednoho zázraku. Dana totiž nakojila Vojtíška po vykoupání a Vojta usnul. Proto ho ihned přemístila do spinkací postýlky v ložnici. Doposud s námi pokaždé Vojtíšek ležel až cca do deváté v obyváku. Dana však prohlásila,"Musíme Vojtíška zvykat na usínání v ložnici!" U Martinky to bylo jiné, ona od prvopočátku usínala vedle. Jenomže s Vojtíškem to doposud nebylo realizovatelné. Celý večer prořval a Martinka by pak vedle něho neusnula. Ale abych se vrátil k dnešku - Martinka zalezla po vykoupání do své postele, nechala si ode mne přečíst O pejskovi a kočičce a ve 2010 nebylo co řešit, obě děti spaly. Po chvíli se probral Vojtíšek. Dana ho uchlácholila a snad již budou oba spát.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist