Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.12.2003
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Kterak jsme málem měli o kolečko méně ;-)

Na náměstí v okresním městě :o)
Sotva se Martinka odpoledne vyspinkala, odjeli jsme do okresního města za nákupy. Přesněji řečeno, Dana potřebovala zakoupit nějaké dárky, pravděpodobně pro moji maličkost ;-) Normálně se totiž do města kvůli dětem nedostane. Já zatím s Martinkou a Vojtíškem v kočárku objížděl město. Martinka byla jako u vytržení ze záplavy ozdobiček a vůbec vánoční výzdoby. Ukazovala na umělé osvětlení nad ulicí a ptala se,"To je tatínku plyšový, ty vetvičky?" Odpověděl jsem,"Ne, to je Martinko umělý!" Naše cesta vedla dále a najednou u Katastrálního úřadu pozoruji, že nás předjíždí nějaké kolo. Povídám si,"Tohle kolo jsem již někde viděl!" Skutečně, vypadalo jako to od našeho kočárku! Honem jsem pohlédl na podvozek a chybělo nám levé přední. Z náměstí vede cesta strmě dolů, ale kolo se naštěstí po třech metrech zarazilo o stěnu domu. Uff, jinak bychom ho honili několik desítek metrů pod náměstím ;-) To víte, stačí doma neopatrně zajíždět s kočárkem na chodbu a přitom škrtnout kolečkem o futra. Ohne se zajišťování a pak se uvolňuje kolečko.
Vojtíšek celou dobu spinkal a probudil se až u pódia na náměstí. Dnes na něm vystupovala kapela Jednoty bratrské a zpíval tam i Danin kolega z práce. Proto jsme sledovali přípravy. Kočárek jsem zaparkoval asi dva metry od reprobedny a najednou se ozvala hlasitá a úderná hudba. Zvukař totiž potřeboval vyladit aparaturu a tak tam pustil něco ze záznamu. Vojtíšek v kočárku nadskočil a hned se rozbrečel. Tedy, takovéhle probuzení jsem mu nepřál. Naštěstí se po chvíli drncání uklidnil, ale znovu již neusnul. Vojtíšek si hraje s balónkem - čertíčkem :-)
Martinka v sobotu žadonila o koupi nafukovacího balónku(Šli jsme pro rohlíčky ke snídani). Nemohla si vybrat a tak jí paní prodavačka nabídla,"Vezmi se je třeba všechny!" To by se Martince líbilo asi tak sto balónků v pytlíku. Nakonec jsme vybrali pouze pět kousků. Martinka hned chtěla jeden nafouknout a namalovat na něj čerta. Dnes ho Dana ukázala Vojtíškovi v postýlce. Měli byste vidět jeho tvářičku. Pusinka mu ztuhla a Vojtíšek začal natahovat. Málem by se rozbrečel. Dana prohlásila,"Vojtíšek se asi bude bát cizích lidí!" Zase tak hrozné to nebylo. Po poledni jsem Vojtíškovi hodil balónek do postýlky a on si s ním velice hlučně hrál. Chytal ho ručičkama a vykopával nožičkama přes okraj postýlky, jak můžete spatřit na fotografii :o)
Jak již jistě víte, koupání dětí patří u nás doma mezi moje výsady. Vojtíška jsem až do včerejška pokládal do vany na zádíčka. To abych ho opláchl a vykoupal. Včera mi hlavou bleskl nápad - zkusím Vojtíška ve vodičce posadit. To byste nevěřili, co se potom dělo! Vojtíšek plácal ručkama do vody, až mu ve velkých gejzírech stříkala do obličejíčku. Vůbec nic si z toho nedělal. Znovu a znovu se vrhal ručkama do vody a snažil se odtrhnout protiskluzovou podložku ode dna vany. Následně ho zaujal špunt a chtěl se k němu dostat. Prostě a jednoduše, koupání dostalo pro Vojtíška úplně nové dimenze. Sotva jsem ho dnes položil v lehu na zádíčkách do vody, hned se snažil rotovat na bříško. Právě přišla Dana a tak jsem jí ukázal sedícího a cachtajícího se Vojtíška. Pusinku měl plnou nacákané vody, ale tvářil se navýsost spokojeně. Dana jen prohlásila,"To sis ho naučil pěkné věci!" No, Vojtíšek tak jako tak bude za chvíli sedět sám, nebo ne? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist