Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.12.2003
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Martinka umí první písmenko...

Martinka kráčí po silnici na horním konci naší obce :o)
Chcete vědět, co se u nás dělo včera večer? Zatímco dětičky spinkaly, my s Danou stěhovali všechny zabalené dárečky do skříně vedle Martinčiny postele. Musíme je mít připravené, aby to měl zítra Ježíšek jednodušší. Podle plánu půjdu zabavit děti do koupelny a Dana bude zatím vyhlížet Ježíška u otevřeného okna ;-)
Dnes, kolem desáté hodiny se u nás zastavila Silva od sousedů. Učí se na kadeřnici a tak si mohla svoje dovednosti vyzkoušet na Martinčině hlavičce. Pěkně jí ostříhala vlásky. Přitom se jí ptala,"Martinko, kdepak jste byli včera odpoledne?" Martinka vysvětlovala,"My sme jeli do městá, tam chodil sněhulák, ten byl skoro živej. Jetě tam byl sklítek, ten byl úplně živej a dával mi bombónky!" Abych Vám to vysvětlil - okolo velikého vánočního stromu na náměstí obcházely děti převlečené za sněhuláka a Santa Clause. Rozdávali dětem bonbónky z košíčků. Martinka se sice zprvu zdráhala, ale pak si nějaké sladkosti vzala.
Po Martince jsem se dostal na řadu já. Silva vytáhla svůj nový strojek a na mé přání nastavila výšku střihu na devět milimetrů. Takovou délku vlasů jsem měl na hlavě naposledy na vojně. Martinka mi následně vlasy pohladila a ohodnotila je,"Tatínku ty máš takový malý vlásky na hlavěé. Ty vlásky sou takový heboučký, jako plyšový!" Zítra se večer pod stromečkem vyfotíme společně, tak uvidíte, co to vlastně mám na hlavě ;-)
Silva si vzala na paškál ještě Danu a já mezitím ustrojil Vojtíška. Dnes šel ven spinkat řádně nabalený, vždyť teploměr ukazoval -4oC. Pěkně nám přituhlo a hlavně přes noc napadl čerstvý sníh. Sotva se Martinka odpoledne vyspinkala, odešli jsme ven do mrazu na procházku. Martinka popadla svoji lopatu-bob a vydrápala se na kopec za domem. Poté se snažila jet dolů. Po čerstvém sněhu se však ani nehnula. Zamračila se a povídala,"Tatínku, próóč mi to nejedéé?" Má odpověď zněla,"Ten sníh musíme nedříve ujezdit sáňkami!" Martinka se zamyslela,"Tak to musíme pšidělat k lopatě provaz, abysme ji mohli nastartovat jako sekačku a pak by jelá z kopcé!" :o) Martinka má konečně lízátko :-)
Martinka šlapala po celou procházku tvrdě za svým cílem. Ptáte se o jaký cíl se jednalo? Řekl jsem Martince,"Martinko, půjdeme do krámu na horní konec a já ti koupím lízátko!" Martinka upalovala a co chvíli se válela na zemi. Pod čerstvě napadaným sněhem se totiž nachází zmrzlý podklad, místy ledovatý. Martinka se nakonec lízátka dočkala, na fotografii jej vítězoslavně třímá před krámem :-)
Po celou cestu Martinka klacíkem psala do sněhu písmenka T. Povídala,"To aby židiči správně trefili!" Martinka objevila toto písmenko před několika týdny. Jenom ho pojmenovávala jako kladífko. Vždyť tak vypadá, nebo ne? Martinka se bavila vyhledáváním písmenek v jakémkoliv textu. Až jí Dana tuhle řekla,"Martinko, to není kladívko, ale písmenko T, jako tatínek!" Martinka teď všem vysvětluje, jak se věci mají,"Todle je písmenko T, jako tatínek!" Přitom Vám ho i správně napíše. Dana dnes prohlásila,"Není to trochu brzo, aby se učila písmenka? Vždyť jí ještě nejsou ani tři roky!" Máme jí to zakazovat? Vždyť se písmenko naučila sama ;-)
Hodiny právě ukazují 2040 a venku mrzne až praští. Celých -12oC. Brr! Čekáme až děti usnou a my tak mohli ustrojit v obyváku stromeček. U nás ho totiž nosí den předem Ježíšek, aby měl zítra kam složit dárečky :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist