Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 30.12.2003
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Už aby Vojtíšek sám lezl...

Vojtíšek leží v postýlce :o)
Jak jsem psal již včera, dnes večer mě čeká posezení s kolegy v nějaké blíže nespecifikované restauraci. Z toho důvodu aktualizuji právě teď.
Včera večer nechtěl Vojtíšek vůbec hajat pod peřinou. Jak vidíte na fotce, neustále zpod ní vylézal a pokaždé se uvelebil do mezery mezi polštář a peřinu. Přikrýval jsem ho snad třikrát, než konečně usnul. Vojtíšek je poslední dobou velice aktivní. Jakmile ho Dana do postýlky uloží, baví se plácáním ručkama o peřinu. S takovou silou, že jsem z této činnosti podezíral Martinku ;-)
Jak jistě víte, bereme si Vojtíška ke stolu v autosedačce. Jako dnes při obědě, Vojta vedle mne a pozoruje každou plnou lžíci, jenž si dávám do pusy. Mlaská přitom, polyká a slintá. Když ho tak vidíte, nejraději byste mu také nabídli. No nic, Dana říkala,"Po Novém roce zkusíme Vojtíškovi nabídnout něco na lžičce. Vždyť už mu bude šest měsíců!" Již se těšíme na tu zábavu ;-) Vojtíšek je prozatím plně kojený a nedostává navíc ani čajíček. Kojeným dětem to tak stačí.
Poslední dny jsme si opět začali nalévat pití do skleniček k obědu. Kvůli Martince jsme museli dočasně tyto praktiky opustit. Ona totiž pak vyžadovala plné lahvičky čajíčku a nechtěla jíst, jenom pila. Teď už má lahvičku pouze na spaní a k jídlu dostává slazenou minerálku do Mapefíkové skleničky. Díky tomu vypije za den méně tekutin. Proto ji opět motivujeme vlastním pitím při jídle :o)
Po obědě jsem jako obvykle(Pokud jsem doma) skládal nádobí do myčky a nějaké větší kousky myl ve dřezu. Vojtíšek sedící v autosedačce u stolu na mě neviděl a začal brečet. Tak jsem si ho i se sedačkou položil na druhou část kuchyňské linky. Hned se odtamtud začaly ozývat radostné zvuky. Vojtíšek totiž vyžaduje neustále nějakou pozornost. Pokud ho položíme do postýlky, vydrží tak pět minut v klidu. Pak si nahlas povídá a dalo by se říci, stěžuje si. Ještě tak na zemi vydrží o něco déle. Naučil se rotovat a tak ho musíme každou chvíli vracet na deku. Zatímco píši, Vojtíšek leze po zemi a podařilo se mu asi trojitou otočkou kolem dokola zdolat vzdálenost asi tak metr a půl. Dotočil se až k postýlce a tam se praštil do hlavičky o dřevěnou tyčku. Už aby se naučil lézt a přesouval se dle libosti, kam právě chce :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist