Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 02.01.2004
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Vojtíškovo úplně první jídlo na lžičku...

Vojtíšek si dává rozmixovanou mrkvičku :o)
Úvodem bych chtěl poděkovat naší věrné čtenářce Zdeňce za velice milé přání do Nového roku. Jsem moc potěšen a mám radost z toho, že moje Vás moje práce těší :-)
Mezi největší události dnešního dne lze zařadit Vojtíškovo úplně první jídlo na lžičku. Až do dnešního oběda Vojtíšek dostával výhradně mlíčko od maminky. Dana nechtěla provozovat žádné experimenty během svátků, proto je raději ponechala na začátek nového roku.
K obědu Vojtíškovi uvařila jednu mrkvičku. Po změknutí ji rozmixovala tyčovým mixérem na kašičku a tu pak Vojtíšek dostal jako předkrm před kojením. Usadil se pěkně v autosedačce k jídelnímu stolu. Dana mu uvázala kolem krčku stylový bryndáček(S nápisem OBĚD) a představení mohlo začít. Já byl již nachystaný s digiťákem a videokamerou ;-)
No, Vojtíšek se na mrkvičku netvářil příliš nadšeně. Kašičku pokaždé v pusince poválel a občas i spolkl. Několikrát se mu povedlo obsah pusinky vytransportovat jediným prsknutím až na svoje čisťounké dupačky. V každém případě hodnotíme dnešní pokus na výbornou. Dana si neodpustila komentář,"Příště zkusím mrkvičku trochu naředit. Zdála se mi příliš hustá. No jo, děti krmené z lahvičky prý vypijí rozmixovanou mrkvičku z lahvičky bez mrknutí očka!" Nikdo učený z nebe nespadl a on se Vojtíšek se lžičkou časem jistě více sblíží ;-)
Včerejší Martinčino usínání neprobíhalo až tak hladce. Nevíme, co to do ní vjelo, ale obvykle takhle nevyvádí. Nyní sledujme včerejší večer pěkně popořádku.
Před osmou hodinou ukládám Martinku do postele a čtu jí dvě pohádky o medvídcích. Martinka až do deváté hodiny několikrát přichází do obyváku a chce buď uložit, nebo nalít čajíček do lahvičky.
Ve čtvrt na deset přichází Martinka s překvapivým zjištěním,"Maminko, my sme si nevyčistili zoubkýý!" V očičkách se jí přitom zrcadlí všichni čertíci. Nedá se nic dělat, jdeme si vyčistit zoubky.
Ve 21:45 Dana pouští televizi. Neuběhne ani pár minut a z ložnice je slyšet podezřelý peřinový šustot. Dana se vydává na preventivní kontrolu a opravdu, Martinka leží naopak v posteli a sleduje televizi pootevřenými dveřmi.
Před desátou hodinou nabírají ruchy, ozývající se odvedle na intenzitě. Nevydržím a běžím Martinku pokárat. Co myslíte, sedí si na posteli a bouchá svojí lampičkou-pejskem o stěnu postele. Maličko si dovoluji jí pohrozit a Martinka se rozbrečí. Dana ji pak kárá a bere na uklidnění do obyváku, aby náhodou neprobudila Vojtíška. Ve čtvrt na jedenáct se z ložnice konečně ozývá pravidelné oddychování. Ufff, to je ale úleva ;-)) Martinka běží zasněženou plání k telátkům :-)
Během dnešní odpolední výpravy na horní konec obce jsme s Martinkou zavítali i k nově narozeným telátkům. Museli jsme za nimi přeběhnout zasněženou louku směrem k místnímu zemědělskému družstvu. Martinka si telátka prohlížela, ale zachovávala bezpečný metrový odstup od plotu. Přitom ale radostně křičela,"Poslouchéj, jak hezky bučí, bůůůů, bůůů, bůůů!" :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist