Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 07.01.2004
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Martinka poprvé lyžovala...

Martinka stojí poprvé na lyžích :o)
Jak jsem Vás informoval již včera, strejda od sousedů přinesl Martince na zapůjčení dětské lyže. Martinka se nemohla dočkat jejich vyzkoušení. Původně chtěla Dana připevnit Martince lyže za mojí přítomnosti, ale nakonec se nechala Marťou přemluvit. Martinka šlapala s lyžemi na nožičkách čerstvě napadeným sněhem, jako by odjakživa neprováděla nic jiného. Dokonce se nechala Danou tahat za hůlky, aby si vyzkoušela jízdu. Po chvíli žadonila,"Maminko, pojedeme jezdít na velikej kopec na lyžích?" To však Dana pro začátek raději odmítla :o)
Já se vrátil z práce těsně před čtvrtou a hned vyběhl směrem ke kopci, na němž právě jezdila Martinka na svých plastových sáňkách(Přišla sáňkování na chuť a hlavně se naučila jezdit rychle, rovně a bez pádů). Spolu s ní tam řádil na bobu sousedovic Péťa a několik dalších dětí. To máte tak - pokud se na kopci nikdo jiný nevyskytuje, Martinka chce jít domů. Jakmile je tam živo jako například dnes, Martinku abychom tahali domů násilím ;-) Vojtíšek se zvedá na natažené nožičky :-)
Po návratu domů následovala svačinka. Po svačince nám Dana sdělila,"Musím jít honem vyžehlit prádlo, než nám vypnou noční proud!" Martinka zpozorněla a tázala se,"Kdo ti ho vypné?" Dana odpověděla,"V elektrárně ho vypnou!" Martinka pokračovala,"Próč vypnou tu elektrárnu?" Na ta slova se Dana otočila a vyprskla smíchy. S Martinkou nemá cenu, pouštět se do přílišných detailů ;-) Vojtíšek mezitím v kočárku procitl(Dana s ním předtím jezdila hlubokým sněhem až do půli kopce ;-) ) a tak putoval na deku rozloženou v obyváku na podlaze. Po chvíli mě zaujaly jeho pohyby, či spíše cvičení. Vojtíšek se při lehu na bříško zvedal na kolínka a následně při natažených ručičkách natáhl i nožičky, takže zůstal o zem opřený pouze dlaněmi a chodidly. Překvapením jsem nemohl ani mluvit. Jakmile Vojtíšek zaujal ležící polohu, volal jsem na Danu,"Pojď se honem podívat, Vojtíšek se opírá o nožičky!" Z kuchyně se ozvala odpověď,"Ano, to on dělá poslední dobou normálně. Jsem zvědavá, kdy si při té akrobacii natluče čumáček!" ;-)
Vojtíšek mi posléze předvedl svoje plazení za různými cíly. Zde bych upozornil na včerejší nepřesnost. Napsal jsem totiž, že si Vojtíšek doleze kam chce. To není až tak pravda, neboť se Vojta spíše plazí ;-) V této souvislosti mi Dana navečer povídala,"Kdybychom Vojtíškovi obuli botičky, jistě by již lezl s větrem o závod. V dupačkách se mu totiž smekají nožičky!"
Po večeři jsem Vojtíška položil v autosedačce na zem. Martinka k němu přiběhla, vrazila mu do klína svoje miminko šu-šu a lahvičku se slovy,"Tady máš Pavlínku na nakrm ji!" Chudák Vojtíšek nevěděl co má dělat. Proto po chvíli shodil miminko na zem a to spustilo veliký křik ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist