Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 11.01.2004
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Vojtíšek seděl za jízdy v kočárku...

Martinka jede na lyžích :o);
Hned po ránu nás probudil radostný křik. Malá Danielka se totiž dostala až k nám do ložnice. Skákala po místnosti a vykřikovala,"Távát, hamát!" Neprve prošmejdila Martinčinu postel, pak Petruščino ležení a nakonec zakotvila u nás, hned vedle Vojtíška. Koho by napadlo, že cestou šlápla bačkůrkami do Martinčina plného nočníku. To jsme zjistili až při vstávání. Svědčila o tom promočená postel a peřina ;-)
K Danielce tu mám ještě jednu malou poznámku. Martinka dostala od Ježíška velkou knihu pohádek. Je moc hezky ilustrovaná, začíná pohádkami o medvídcích a pak následují příběhy z farmy. No a tam má farmář kachnu Danielu. Martinka se pokaždé směje,"Jééé, ta kachnička se menujéé jako Daninká!" Danielka se mi připomněla ještě jednou během dopoledne. Šli jsme právě se švagrem a dětmi ven. Sotva jsem poslal oblečenou Martinku ven, přišla řada na moji maličkost. Beru jednu botu a ouha, kdepak je ta druhá? Včera jsem obě postavil pod radiátor, aby uschly. Hledám na chodbě, druhé chodbě a v koupelně. Nic. Pomalu propadám zoufalství a táži se Dany,"Neviděla jsi moji druhou botu?" Neviděla ji, ale pomáhá mi s hledáním. Posléze otevírá dvířka automatické pračky stojící na chodbě a v ruce třímá moji botu. Samozřejmě řádně vlhkou, neboť přes noc v uzavřeném prostoru neuschla. Grrr! ;-) Kdo myslíte, že má celou akci na svědomí? S největší pravděpodobností Danielka. Dvířka praček ji totiž přímo fascinují :o) Dana posazuje Vojtíška :-)
Dopoledne jsme se společnými silami snažili postavit sněhuláka, jenomže sníh byl příliš suchý a tudíž k jakékoliv stavbě nevhodný. Martinka si proto nazula lyže a ukazovala mi svoje dovednosti. Ty by nám byla chtěla předvést i odpoledne. Návštěvy nám totiž po obědě odjely a my se i s Vojtíškem v kočárku vypravili na horní konec obce, směrem k lyžařskému vleku. Na sjezdovce tam právě probíhal rušný provoz. Martinka fascinovaně sledovala děti přibližně jejího věku, jezdící pluhem obloučky a to bez hůlek. Hned mi referovala,"Pšíště, musíme tatínku vzít lyžé. Jájá bych taky jezdilá!" Poté žadonila,"Póď tatínku, koupíme nějakou sušenku?" Táhla mě přitom do boudy pod vlekem. Po chvíli konečně držela v ručičce vytouženou Tatranku. Hned mi povídala,"Půjdeme uúž domů?" Dana souhlasila, neboť se Vojtíšek právě v kočárku probudil a křičel na celé kolo. Cesta zpátky probíhala s muzikou, až Dana dostala spásný nápad. Prostě a jednoduše stáhla boudičku a Vojtíška v kočárku posadila, jak můžete vidět na fotce. Proč ne, Martinka v jeho věku již jezdila vsedě. Jenomže v jejím případě se jednalo o letní měsíce. Posazený Vojtíšek se rázem uklidnil a bedlivě sledoval okolí. Nejvíce ho rozesmávala Martinka, běžící chvíli po svých vedle kočárku a pak se vezoucí na plastových sáňkách :o)
Vojtíšek dnes všechny přítomné překvapoval svým plazivým uměním. Zjevně disponuje velkou silou v ručičkách. Pořádně se jimi přitahuje a tak posuvá vpřed. Prozatím neumí zkoordinovat tento pohyb s nožičkama. Dana mu maličko pomohla, neboť Vojtíšek od včerejška nosí malé bačkůrky. Předtím se mu totiž nožičky v dupačkách smekaly ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist