Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 12.01.2004
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Martinka se občas chová jako miminko...

Martinka vozí svoji Chou-chou v novém kočárku :o)
Po včerejší idylce na zasněžené sjezdovce následovalo ranní probuzení do deště. Teploty vylezly nad nulu a sníh mizel před očima :-( Martinka proto s Danou a Vojtíškem navštívily dopoledne jednu známou a Martinka si pak celé dopoledne hrála se svojí kamarádkou.
Já přijel domů až odpoledne, kolem čtvrté hodiny. Na dvorku spinkal Vojtíšek v kočárku, jenomže se maličko probral. Snažil jsem se ho uhoupat, ale milý Vojtíšek spatřil moji tvář. Otevřel očička dokořán, usmál se a rázem nechtěl spinkat. On je totiž náš malý nespavec ;-)
Během svačinky jsem zpovídal Martinku,"Copak jsi dnes měla ke snídani, Martinko?" Martinka se zamyslela a vysvětlovala,"Já já měla broučky takový!" "Cože, jaký broučky?", zaznělo překvapeně z mých úst. Odvedle upřesňovala Dana,"Martinka myslí Včelku Máju, měla ji puštěnou u snídaně!" Ahá, tak je to. Pověděl jsem Daně,"Nojo, já myslel nějaký broučky k jídlu!" Odvedle se ozval pouze pobavený smích :o) Dvě VHS kazety se Včelkou Májou dostala Martinka k narozeninám od hradecké babičky.
Vojtíšek stále lépe sedí. Dnes jsem si ho posadil na zemi(Přes den už v postýlce nelehává, na zemi má více prostoru na plazení), za něj postavil polštář z gauče a kolem Vojty natáhl nohy. Vojtíšek seděl, cucal knížku, bral si hračky do ručiček a za celou dobu se skácel pouze dvakrát. Pokaždé do měkkého. Vzhledem k jeho pérování a pohybování se na kolínkách vpřed a vzad(Samozřejmě v poloze na bříšku), stačí aby si sedl na prdelku a sám se posadil. To mu jistě nebude dlouho trvat. Zlepšující se sezení pociťuji i při koupání ve vaně. Vojtíška pouze lehce přidržuji levou rukou za ramínko a on se se mnou již nepere a nevzpírá se. Nejvíce ho zajímá špunt na dně vany a snaží se ho uchopit. Jenomže voda maličko zkresluje a tak se Vojtíšek musí moc snažit ;-) Vojtíšek sedí na váze :-)
Vojtíšek se navečer plazil málem po celém obyváku. Doplazit se raketovým tempem k mým pantoflím se zdálo být dílem okamžiku. Sotva jsem Vojtíškovi jeho hračku zabavil, zaměřil nový cíl. No jo, nová digitální váha se skleněnou deskou. Ta vypadá moc hezky a Vojtíšek její design náležitě oceňuje. Frrr, a už byl u ní. Sotva ji Vojta začal okusovat, hlavou mi bleskl nápad. Dana normálně váží Vojtíška se sebou. Stoupne si na váhu nejdříve sama a pak i S Vojtíškem v náručí. Jelikož už Vojta umí sedět, prostě jsem ho na váhu posadil. Display ukázal hodnotu 9,2 kg a to včetně oblečení s načůranou plenkou. No, tak necelých devět kilogramů by se dalo brát jako reálná hodnota. Uvidíme příště u paní doktorky.
Ani Martinka dnes nepříjde zkrátka. Během večeře se mírně řečeno předváděla. Ač umí jíst jako velká holka, neustále vyžaduje nějaké speciality. Dana připravila rybičkovou pomazánku na chleba a ptala se Martinky,"Martinko, budeš kousat celý chleba, jako děti ve školce?" Martinka kroutila hlavičkou,"Ne ne ne, nebudu, já ho ci zokrájet na malý housátka!" Konečně měla kousky na talíři a pokračovala,"Já já bysem si dala k tomu okurků!" Dana jí přinesla několik exemplářů a Martinka po zpracování jedné žadonila,"Tatínku, zokrájíš mi ji na malý kousíčky?" Opička jedna, chová se jako miminko. Možná ji Vojtíšek inspiruje ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist