Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 14.01.2004
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Dáme si ovoce ? Čeba mrkvičku ?

Vojtíšek se sápe po kačence :o)
Zatímco jsem včera koupal Vojtíška, Martinka prováděla v obyváku lotroviny. Představte si to - zalezla pod psací stůl a vytáhla z odpadkového koše mnou vyhozenou žárovičku z vánočního stromku(Ten jsme zlikvidovali předevčírem). Následně se ji snažila strčit do zásuvky, aby ji prý vyzkoušela. V tu chvíli naštěstí zasáhla Dana. Martinka dostala pěkně vyčiněno. Běžně ji elektrické zásuvky nezajímají. Dana mi událost komentovala,"Nesmíš házet takové věci do koše. Když si představím, že tohle udělá v mé nepřítomnosti, brr!" No, pokud to posuzuji jako elektrikář, nic tak hrozného se nedělo. Žárovička je skleněná a tudíž nevodivá. Jde spíše o ten výchovný moment, že se do zásuvky mají strkat zástrčky, které tam patří. A malé děti by takovou činnost neměly provozovat. I přesto, že máme doma všechny zásuvky přes proudové chrániče a tím pádem by nemělo k úrazu elektrickým proudem dojít ;-)
Odpoledne jsme odjeli do okresního města k doktorům. Martinku čekala rentgenová kontrola kyčlí. Přece jenom měla jako malá problémy s vývinem kloubů a následně nosila několik měsíců abdukční podušku. Nebojte se, Martinka dopadla na výbornou. Dle doktorů je zcela v pořádku. Příští kontrola ji čeká až v šesti letech.
Zatímco běhala Dana s Martinkou po vyšetřeních,já naložil Vojtíška do kočárku a vydal se s ním na prohlídku města. Vojtíšek ne a ne usnout, až konečně zabral. Nespal však ani půl hodiny. Já se celou dobu klepal zimou, neboť jsem si doma nevyměnil po návratu z práce bundu. Vesta nebyla to pravé ořechové do venku panujícího ošklivého počasí. Vojtíšek se měl nejlépe a já mu tajně záviděl teplíčko uvnitř chlupatého fusaku ;-)
Zatímco včera po mě Martinka chtěla chránit dominové kostky před Vojtíškem, dnes si odběhla na záchod a Vojtíškovi povídala,"Já musím jít Vojtíšku, pohlídáš mi rohlíček na stolé?!" Vojtíšek ho hlídal, ale také se na něj nedostal. Přece jenom ležel Martinčin rohlík na stole :o) Jak již jistě víte, Dana začal Vojtíška krmit v poledne zeleninkou. Vojtíšek dostává mrkvičku, brokolici a brambůrky. A to v různé kombinaci. Na první pohled si řeknete,"Vždyť je to jednotvárná strava!" Není, Vojtíšek doposud tahal pouze samotné mlíčko od maminky. Od zítřka dostane po ránu i nějaké ovoce. Dana mu chystá domácí jablíčko spolu s banánem. Mňam, ten si pochutná. Vojtíšek není jako kdysi Martinka, hamá moc hezky. Marťa by Vám dnes pověděla,"Dáme si nejaké ovoce? Čeba mrkvičku?" :o) Vojtíšek kouše postýlkovou tyčku :-)
Tato fotografie ještě voní novotou ;-) Vojtíšek si ve čtvrt na devět v postýlce povídal a z ložnice se ozývalo podivné chroupání. Jdu tam a co nevidím - Vojtíšek okusuje dřevěnou tyčku svými zoubky. Používá ji místo kousátka :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist