Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 15.01.2004
Martinčin věk - měsíce: 35
Rubrika: Deníček


Víte, jak leží medvídek v bříšku?

Martinka hází vlaštovku z papíru :o)
Dnešním dnem se z Martinky stává velká holka. Jsou jí totiž rovné tři roky :o) Odpoledne se vypravila s Danou do školky na odpoledne předškolkových dětí. Hned po návratu mi Dana referovala,"Tak si to představ. Všechny děti Martinčina věku již chodí do školky na pět dní(Na pět dní v měsící, ne v týdnu ;-) ). Asi by měla Martinka začít v nejbližší době chodit s nimi!" Dana však chce raději počkat, až se zlepší počasí. Přece jenom by musela po ránu vstávat a tahat Vojtíška buď do mrazu, či plískanice. Dana pokračovala,"Martinka chtěla za tu dvou a půl hodinu dvakrát jít domů. Když se konečně otrkala a všechny děti odešly, abych jí odtamtud tahala heverem!" ;-) Ve školce totiž také naděloval Ježíšek. Přinesl dětem veliký šlapací traktor a spoustu dalších hraček, včetně jednoho miminka Baby Anabel. Všechny děti(A bylo jich dnes ve školce požehnaně) se málem rvaly o svezení na traktoru. Přitom vyšlo najevo, že téměř všechny již umí šlapat, narozdíl od Martinky. Nedá se nic dělat, budeme muset šlapání trénovat. Když ona Martinka pokaždé povídá,"Já budu na kole jezdít, ale až se naučím šlapat!" Tak to vidíte, stačí prostě počkat, až to přijde samo ;-))
Já mezitím dostal Vojtíška na starost. Řeknu Vám, po náročném dni v práci je takovéhle odpoledne relaxací. Vojtíšek je celkem hodné miminko ;-) Tedy pokud spinká a nemá rozmrzelou náladu jako dnes. Oblékl jsem Vojtíška a vydal se s ním o půl třetí na uspávací procházku. Potřeboval jsem totiž nakoupit v samoobsluze. Po několika metrech však začalo silně pršet a sněžit. Honem honem ke krámu a tam se mi pod stříškou konečně povedlo Vojtu uspat. Medvídek v bříšku :-)
Jak máte možnost spatřit na druhé fotce, Martinka dokáže nemožné. Nacpala podstatně většího medvídka do koupací vaničky pro panenky. Když jsem se jí ptal,"Martinko, copak dělá medvídek ve vaničce?", Martinka zakroutila hlavičkou a odpověděla,"Nené, méďa je v bíšku. Za chvíli se narodí, pšecé! Podívej se, už se rodí a je z něj miminkó!" Víte, odkud to má? Od nás. Navíc obrázkově potvrzené z Betynky. Tam byly v jednom čísle popisované a malovanými obrázky doplněné porodní doby. Jak vidíte, Martinku čápem neoblbnete, ona ví přesně jak se věci mají :o)
Ještě mi dovolte jednu poznámku k Vojtíškově rozmrzelé náladě. Něco ho prostě trápí. Jednu chvíli se plazí po zemi a hraje si, aby se posléze rozčiloval a plakal. Navečer prováděl několikrát houpání na kolínkách a jakoby se vztekal nad svým trápením. Dana proto vytáhla z ledničky kousátko na zoubky. Vojtíšek pak ležel na zádíčkách, drbal kousátko a tvářil se celkem v pohodě. Co by ho tak mohlo trápit jiného než zoubky, ne? Dana mi povídala,"Co myslíš, snad ho nebolí nic jiného, například bříško?" Má totiž obavy, zdali náhodou Vojtíškovi nesedí něco z podávané pevné stravy. Jenomže, to by se Vojta kroutil, ale on si prostě jenom stěžuje.
Nezapomeňte si přečíst úplně nový článek v rubrice Doma :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist