Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 10.02.2004
Martinčin věk - měsíce: 36
Rubrika: Deníček


Vojtíšek prožil náročnou noc...

Vojtíšek se sápe po věcech na stole :o)
V noci na dnešek se Vojtíšek mockrát s křikem probouzel. Nelze se mu divit, vždyť nemohl pořádně dýchat kvůli celkovému zahlenění. Dana s ním chodila a houpala ho v náručí bez větších výsledků. Ještě že se dnes udělalo Vojtíškovi lépe a také po celý statečně vykašlával. Jediné čemu se moc a moc brání je braní antibiotik. Po ránu se mu Dana snažila vpravit jednu dávku do pusinky lžičkou. Vojtíšek ji celou vyprskl na podlahu. Dávkování antibiotik nemusí být naštěstí zase tak přesné. Proto Dana přikročila k razantnější metodě podávání - a sice k injekční stříkačce. Po koupání jsem Vojtíška podržel a Dana mu vstříkla lék skrz pevně sevřené rty. Hned mi povídala,"Asi bych tě tady potřebovala po celý den. Když mám to samé provést sama, je to boj!"
Jak jsem Vám psal již včera, Vojtíšek nám ochraptěl. Jeho hlasové problémy se během dneška ještě více prohloubily. Což o to, brečení mu jde celkem bez problémů, ale má-li promluvit, jeho slabiky znějí značně podivně. Spíše vydává zvuky jako malé opičátko a prokládá je svým oblíbeným repertoárem,"Ta ta, te ta!" Dokáže také napodobit námi řečené slovo, lépe řečeno intonovat. Jako dneska - Dana se ptala Martinky,"Dáš si k večeři květáček?" Vojtíšek mezi svojí řečí pověděl zcela zřetelně něco, co znělo jako,"Vě á ek!" Dana jeho snažení okomentovala,"Podle Vojtíškova projevu by se zdálo, že bude brzo mluvit. Zdání však většinou klame, proto uvidíme!" ;-)
Vojtíšek si i dnes hrál na svém hracím koutku vytvořeném z gaučových matrací. Martinka se tam samozřejmě musela vejít také. Hrála si s Vojtíškem, půjčovala mu svoje hračky, utírala oslintanou pusinku, zvedala ho do sedu a nebo objímala. Právě ty posledně jmenované projevy lásky Vojtíškovi občas vadí. Martinka ho tím fyzicky omezuje a Vojtíšek se brání křikem. Jinak si spolu bez problémů vyhrají :o) Vojtíšek se baví sledováním televize ;-)
Dana mi odpoledne povídala,"Tak si to představ, Vojtíšek se opět stavěl o gaučový polštář. Prostě a jednoduše ze sedu!" Po dobu mé přítomnosti nic podobného neprovozoval, ale předvedl mi na oplátku zvednutí se na nožičky z polohy na bříšku. Podsunul nožičky pod sebe, ručkama se chytl za polštář a pak zvedl. Sílu má, to je zřejmé na první pohled. Jak vidíte na titulní fotce, Vojtíšek se zvedal za účelem kontroly obsahu stolu. Asi budeme muset začít přemýšlet, co na stolku můžeme zanechat. Vojtíšek se pohybuje stále dokonaleji :o)
Martinka již vypadá celkem zdavě a teplota jí konečně ustoupila. Až do pátku si však nesmí máčet ouška(Hlavně to levé, propíchnuté). Jenomže včera potřebovala nutně umýt vlásky. Ale jak? Dana vymyslela postup a já ho pak aplikoval. Do oušek stačilo vložit kousky vaty a přelepit je náplastí. Opatrným poléváním pomocí kelímku se jí voda dovnitř nedostala. Pro Martinku bylo celé mytí náramně zábavné. Už to tak vypadá, že bude vyžadovat zalepení oušek při každém mytí hlavy ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist