Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 14.02.2004
Martinčin věk - měsíce: 36
Rubrika: Deníček


Vojtíšek hovoří miminkovskou řečí...

Podávání antibiotik :-(
Čerstvě probuzeného Vojtíška nečekalo v osm hodin nic jiného, než podávání antibiotik. Zatímco o půlnoci si nechá vstříknou celou dávku do pusinky bez odmlouvání, přes den je situace podstatně horší. Jak vidíte na fotce, Dana drží Vojtíška zuby nehty a snaží se mu pomocí injekční stříkačky vpravit dávku do pusinky. Odpoledne Vojtíšek vynalezl novou metodu, jak Daně aplikaci léku ještě více ztížit. Prostě a jednoduše ho nepolyká. Vyprskává obsah pusinky ven a Dana mu pak prstem stírá lék zpátky dovnitř. Dá to sice práci, ale Vojtíšek nakonec dostane, co potřebuje ;-) Martinka zkoumá smrček :-)
Odpoledne měla přijet babička z Hradce. Martinka se oblékla do kombinézy a po čtrnácti dnech strávených v nemoci doma konečně vyrazila na procházku. Byla celá unešená ze sněhu. Dnes se ale teploty pohybovaly nad bodem mrazu a tak sněhová pokrývka řádně navlhla. Cestou na zastávku Martinku zaujal jeden smrček ve školce. Hned se k němu hnala a podrobila jeho kmen důkladnému zkoumání. Následně referovala,"Tatínku podívej, tendle smrček je nějakej divnej. Jak to, že sou na něm lístečky?" Měla naprostou pravdu, vždyť si vykládáme, že jehličnaté stromy mají na sobě pouze jehličí. Já však Martinku uklidnil,"To jsou Martinko spadané lístečky z támhle toho listnatého stromu!" Že je ale všímavá, viďte? ;-)
Po návratu domů i s babičkou, předváděl Vojtíšek celé odpoledne velice hodné miminko. Nekňoural, vydržel v klidu ležet na zádíčkách a hrát si. Ukázal babičce i svoje vstávání s následným přechodem do sedu. A těch slov, co napovídal. Evidentně se mu ulevuje a hlavně vrací vykřičený hlásek. Při pravidelném koupání mi dokonce povídal celé věty. Sotva jsem Vojtíška svlékl, začal a pusinka se mu nezavřela,"Ď ď ď, tata, huuu, atata, deda, teta, teta, ííí, taty tata deda, gaga, eeee!" Jisté je, že hovořil nějakou miminkovskou řečí, kterou bohužel neovládám. Přitom mi chtěl povědět něco velice důležitého a já mu vůbec nerozumněl. Připadal jsem si jako tenkrát ve Švédsku, když se tam ve firmě všichni bavili anglicky a já uměl pouze slovíčka yes, no, maybe, day a lunch. Ač jsem napínal uši sebevíc, nepomáhalo to ;-)
Na dnešní den připadlo Martince podvečerní mytí. My se totiž koupeme pouze obden, jinak si Marťa vyčistí zoubky a umyje obličej. Bezprostředně po umytí mi Martinka začala napínavě líčit,"Až bude maminka babičkóu, já budu maminká a to budé strašná legracé!" Zeptal jsem se jí,"Martinko, copak budeš mít, když budeš tou maminkou?" Martinka nezaváhala ani na chviličku,"Já budu mít miminká, já bysem chtělá taky takový dvěé, jako má paní učitelká, já je budu krmit mlíčkem!" Tak to vidíte,jaké může mít starosti tříletá holčička. Navíc by chtěla dvojčátka, neboť paní učitelka ze školky je má také :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist