Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.02.2004
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Sněží, sněží a sněží...

Vojtíšek spinká v zasněženém kočárku :o)
Zatímco sedím u počítače a píši dnešní článek, zpoza dveří na mě vykukuje v postýlce stojící Vojtíšek. Dana jeho činnost komentovala,"Podívej se, Vojtíšek již také špehuje!" Narážela přitom na včerejší článek ;-) Poté pokračovala,"Nebude to dlouho trvat a Vojtíšek si také začne chodit před spaním pro čajíček, jako Martinka!" To má pravdu, vždyť Vojtíšek již začal čajíček bumbat. Dana mu připravuje sto mililitrů instantního dětského čaje Milupa a to pokaždé před naší večeří. Vojtíšek pak ukusuje dětskou sušenku a zapíjí ji čajíčkem z lahvičky se sosáčkem. Dnes překvapivě vytáhl přes padesát mililitrů čaje. Až mi Dana povídala,"Už mu čajíček raději nenabízej, aby pak pil po vykoupání moje mlíčko!"
Sněží, sněží a sněží. Tak by se dalo jednoduše popsat dnešní počasí. Kde je ta krásná, vysušená, bezsněhová a jarně působící krajina okolo Hradce, jíž jsme zažili o víkendu u babičky. Od dnešního časného rána připadlo ke stávajím cca deseti centimetrům, solidních dvacet čísel prašanu. Sype se to a sype i v tuto chvíli. Však jsem se musel cestou z práce sněhem prokousat, přesně po vzoru sedláků z pohádky Hrnečku vař ;-) Dana naložila odpoledne Vojtíška do kočárku a vyrazila s ním na procházku. Cestou za kamarádkou na horní konec naší obce to šlo, neboť kráčela po větru. Běda však, otočila-li kočárek směrem k domovu. Prý málem ani nedošla, jak ji sněhová vánice zmáhala.
Vojtíškovi bylo nějaké sněžení zcela ukradené. Spinkal si zachumlaný v teple kočárku. Spal po celou procházky a pak i zaparkovaný na dvorku. Po dvou hodinách souvislého spánku mi Dana povídala,"Asi by jsi měl pro Vojtíška zajít a vzbudit ho!" Což o to, šel jsem, ale kočárek mezitím pokryla souvislá vrstva prašanu. Po maličkém odsněžení a odkrytí jsem Vojtíška vyfotil na titulní fotografii. Vojtíšek se krmí tvarůžkem s jahůdkami ;-)
Ke svačince dnes Vojtíšek dostal pro změnu tvarohový dezert s jahodami. Prozatím se z jahůdek neosypal, takže je snad snáší dobře. V tvarůžku se nacházel i jogurt, ten měl dnes opravdu poprvé. Dana mi hned připomněla,"Nezapomeň zítra zakoupit bílý smetanový jogurt, namíchám ho Vojtíškovi s domácí třešňovou marmeládou!"
Doma panovalo po celý podvečer nezvyklé ticho. Není divu, chybí nám tu naše milovaná Martinka. Během mého koupání Vojtíška telefonovala babička a referovala Daně o Martince. Děda s babičkou vzali včera holky do bazénu. Martinka v jednu chvíli plavala bez křidýlek a zahučela pod hladinu. Babička měla jedinou starost, zdali Martince nevadí voda do oušek po nedávném píchání. Doktor nám nic bližšího neříkal, takže si myslíme, že po třech týdnech musí mít ouško již dávno zahojené. Jinak - dnes jel děda s holkama do muzea loutek v Chrudimi. Prý se jim tam strašně moc líbilo a odnesly si jistě spoustu zážitků :o)
P.S.: Vojtíšek mi navečer předvedl perfektní lezení po všech čtyřech. Aby jste také měli něco z jeho pohybových aktivit, nabízím Vám kraťoučké video s Vojtíškovým vstáváním na nožičky. Maličko si vyjasněte monitor, bylo to filmované proti světlu a digiťák nemá k dispozici žádné přisvícení. Pro video si klikněte ZDE ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist