Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 29.02.2004
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je botomaniak ;-))

Vojtíšek v dopoledním detailu :o)
Pokud jste se snažili něco mezi půlnocí a jedenáctou hodinou dopolední zhlédnout naše stránky, objevilo se Vám pouze barevné okno s jakýmsi chybovým hlášením, že v databázi nejde najít odpovídající záznam. Za vše může moje nepozornost a přestupný rok. Na vysvětlenou, svátky jsem do databáze opisoval v roce 2001. Logickou úvahou jsem dospěl k následujícímu - rok má 365 dní. Databáze vykazovala 365 záznamů, což vlastně souhlasilo. Bohužel až do dnešního dne. Letošní rok totiž sestává z 366 dní ;-))
Tak si to představte - Vojtíšek se dnes po probuzení poprvé postavil v postýlce(Tedy po ránu) a volal na nás, spící rodiče,"Haóó, haóó, heéé!" Náhoda tomu chtěla, že jsem se této jeho činnosti mohl zůčastnit takříkajíc naživo. Vše se událo kolem čtvrt na osm :o)
Vojtíška jsem dnes dopoledne nazval botomaniakem. Jakmile spatří nějakou botu, vrhá se po ní, či k ní doleze. Následuje ochutnávka, během níž Vojtíšek mlaská a funí blahem ;-) Úplně nejraději okusuje svoje spinkací zelené botky. Jedná se o takové zateplovací botky bez podrážky. Mimo ně se spokojí s jakokoliv botou. Však jsem jeho počínání komentoval,"Vojtíšek se chová jako štěňátko, žádná bota ho nenechá v klidu!" ;-)
Po obědě nešla Martinka spinkat, neboť měla přijet hradecká babička. Ustrojili jsme se a šli jí naproti k vlaku. Dana zůstala s Vojtíškem raději doma, neboť venku foukal celkem silný vítr a teploměr se dnes držel pod bodem razu. Vojtíšek totiž již nechce v bdělém stavu cestovat v kočárku jinak, než vsedě. Martinka si s Vojtíškem malovala u jidelního stolu :-)
Babička je na děti velice opatrná, díky čemuž je občas pěkně omezuje. Blížíme-li se například k silnici, uchopí Martinku silně za předloktí a nenechá ji jít samotnou. Přitom se toto počínání Martince krajně nezamlouvá a snaží se vycukat. No jo, třeba budeme také takoví ;-) Konečně se dostávám k tomu, co jsem Vám vlastně chtěl sdělit. Babička sledovala odpoledne Vojtíška při jeho fyzických aktivitách. Neustále měla nataženou ruku mezi Vojtíškovou hlavičkou a rozličnými tvrdými předměty, jak například zdí či stolem. Kdybychom provozovali to samé, nedělali bychom nic jiného, ne? Mimo to, chybami se člověk učí a bouchne-li se Vojtíšek jednou, třeba si dá příště větší pozor. V jednu chvíli se Vojtíšek snažil, postavit se o Martinčinu skládací bedýnku s hračkami. Sotva ho babička zmerčila, honem vykřikla směrem ke mě,"Pozor! Nemůže upadnout?" Babičku dorazila moje klidná odpověď,"Může!!" Dana se začala v kuchyni smát, neboť podobnou otázku již babička použila a to před lety v Martinčině případě :o)
Během babiččiny návštěvy Martinka najednou popadla svoji Chou-chou Pavlínku a za nožičky v poloze vzhůru nohama ji vláčela do své kuchyňky pod psací stůl,"Póď, Pavlínko, uvažím ti něcó k večežíí!" Neodpustil jsem si drobnou poznámku,"Ale Martinko, takhle vzhůru nohama ti bude Pavlinka blinkat!" Martinka se na mě nechápavě zadívala a povídala,"Próóč? A z čehó? Ždyť jetě nic nehamalá!" :o))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist