Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 12.03.2004
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Víte co je to slimák...?

Vojtíšek se baví se svojí vibrační želvičkou :o)
Jistě jste zvědaví, jak dopadl včerejší experiment s prvním podáváním mléčné kaše. Komu jinemu než Vojtíškovi. Jisté je jedno - Vojtíšek v noci na dnešek konečně klidněji spinkal. Dana však upozorňovala,"Nebudu raději říkat, že Vojtíšek spí lépe právě po té kašičce. Dostane ji znovu a pak teprve můžeme dělat nějaké závěry!" Je to tak, nemyslíte? Vojtíšek dostal dnes kaši podruhé a Dana na závěr krmení konstatovala,"Asi budu muset vytáhnout termotalíř. V tomhle klasickém porcelánovém, Vojtíškovi kaše vychladne. Když mě to připadalo praktičtější. Porcelánový talíř můžu strčit do myčky, zatímco plastový termotalíř nikoliv!" Pro zpřesnění - my pouštíme myčku třeba jenom obden a zásadně její start programujeme na noční proud ;-)
V souvislosti s předchozím odstavcem se ještě musím zmínit o Vojtíškově spinkání v kočárku. Prozatím spinká ve fusaku, ale vzhledem ke zvyšujícím se teplotám nedostává rukavičky. Díky tomu si již nedrží ručičky podél těla po celou dobu spánku, naopak je pěkně vytahuje ven z fusaku. Dnes v poledne si Dana myslila, že Vojtíšek spinká, neboť z přijímače elektronické chůvičky se neozývaly žádné zvuky. Jaké to pro ni bylo překvapení, když uviděla Vojtíška probuzeného, ležícího v kočárku a v klidu pozorujícího svoje ručičky. Přitom ani nepípl :o)
Martinka mi navečer předvedla jakou má paměť, neboť najednou spustila,"Víš co je to slimák? To je takovej šneček bez tý ulity. Musíme na ně sypat sůl, aby se zopustili a pak nám nesežlali ty rostlinky i s lístečkama. Až pšitom potkáme žabičku, tak si budu moct vzít do ručičky, jóó?" Všechno tohle, včetně chytání žabičky do ručičky jsme prováděli loni v létě. Martinka si všechno pamatuje, je pouze otázkou času, kdy a co vyplave na povrch ;-) Slimáky jsme opravdu v létě likvidovali kuchyňskou solí, neboť nám spořádali téměř celou zahrádku :-( Dana komentovala Martinčinu paměť,"Tak to slyšíš. Což o to, teď Martinku slyšíme a můžeme komukoliv vysvětlit, o čem je řeč. Jenomže až začne chodit do školky, bude všem dětem a dospělým vykládat různé historky. To abychom si začali více dávat pozor na pusu, nemyslíš?" ;-) Martinka si popisuje lahvičku s Jupíkem :-)
Martinka si vytáhla před pátou hodinou ze spíže nového Jupíka. Dana ji upozorňovala, "Martinko, moc toho nevypij, aby ti zbylo místo na večeři!" Martinka přikyvovala. O půl šesté jí zbývalo v lahvičce Jupíka pouze na dně a tak jsem se jí optal,"Martinko, víš že si máš nechat místo na večeři?" Martinka souhlasila,"No jó, já vím. Já se pudu vyčůrat na záchod, já musím toho Jupíka vyčůrat, abysem pak mělá místo na večežíí!" V tu chvíli se z kuchyně ozval výbuch smíchu. Dana se pěkně bavila. Martince kupodivu vyčůrání nestačilo, nakonec příliš nevečeřela ;-)
Na dnešní druhé fotografii jsem zachytil Martinku během popisování lahvičky s Jupíkem. Neodpustil jsem si poznámku,"Martinko, ty myslíš, že ti někdo toho Jupíka vezme?" U babičky a dědy si holky totiž lahvičky popisují, aby si je nespletly. Jenomže tam jsou na to tři :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist