Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 19.03.2004
Martinčin věk - měsíce: 38
Rubrika: Deníček


Martinka už umí šlapat (Na kole ;-) )...

Martinka šlape na kole :o)
Po delší pauze se opět nacházíme u babičky a já se snažím něco napsat v tom neuvěřitelném chaosu, vytvářeném čtyřmi dětmi a sedmi dospělými. No, dá to zabrat ;-)
Mezi největší dnešní události bezesporu patří Martinčina dopolední jízda na kole u sousedů. Jak jistě víte, Martinka nechtěla loni pořádně šlapat. Když jsme se ji snažili přemluvit k pořádnému opírání se do pedálů, Martinka pokaždé odpověděla,"Já se to musím naučit, šlapát!" Jenomže ona se chtěla učit pasivně, prostě počká a ono to jednou půjde. Martinka si dala delší zimní pauzu a ono to pomohlo! Dana ji dnes maličko potlačila směrem z kopce dolů a Martinka se bez problémů rozjela. Po chvíli šlapala sama i zpět do kopce :-)
Bezprostředně po mém příjezdu z práce domů nastalo nakládání věcí do auta. Vojtíšek lezl po zemi, kníkal a Dana z něho byla zcela hotová. Navíc křičel pokaždé, jakmile se vzdálila z místnosti. Působil na nás dojmem, jako by se obával, že odjedeme k babičce bez něho.
Konečně se všechny věci nacházely v nákladním prostoru, včetně Martinčina kola a skládací koloběžky. Zatímco děti spaly, Dana mi během jízdy povídala komentář k předchozí problematice,"Vojtíšek se asi opravdu obává toho, že mu ujedeme. Začal mě sledovat těsně po mém oblečení se do věcí na cestu. Někde jsem četla, že děti jeho věku takové bývají. Křičí pokaždé, když maminka zmizí za rohem!" ;-)
Během cesty jsem vyslechl ještě jednu historku - Martinka lezla dopoledne do stísněného prostoru a Dana ji varovala,"Martinko, nelez tam, skřípneš si hlavu a budeš bez ní!" Martinka se zamyslela a hned následovala otázka,"A co bysem dělala bez hlavy? A co když někdo nemá hlavu?" Dana jí chtě nechtě odpověděla,"Tak to je Martinko mrtvej!" Martinka pokračovala,"Kam se de, dyž je někdo mrtvej?" Dana v tuto chvíli téměř litovala, že se pustila do takovýchto podrobností. Martinka se totiž poslední dobou táže velice promyšleně a cíleně. Dana zakončila celou debatu následující větou,"Ti hodní jdou do nebíčka a zlobiví do pekla!" S touto odpovědí se Martinka plně spokojila ;-) Po příjezdu k babičce a dědovi nastal ten správný mumraj. Já vyrazil s Martinkou do města, abychom se podívali po nějakém větším bazénu. Bohužel v Baumaxu ani OBI nic slušného neměli, sezóna teprve začne. Martinka si mezi semínky vybrala hrášek a moc se těšila až si ho zaseje na záhonek,"Tohleto je takovej hrášek. Já sem byla hodná a tys mi ho tatínku koupil za odměnů. Já ho budu sít tím svojím sítkem na záhonek a v létě ho budu hamat. Mňam!" :o) Vojtíška zajímají dědovy počítače :o)
Vojtíška moc trápí rostoucí zoubky a je neustále moc nevrlý. Jediné místo kde se řádně zklidnil, byl dědečkův počítavý koutek v pracovně. Zapnutý počítač, notebook a kapesní počítač ho nenechaly klidným, a konečně se zklidnil :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist