Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.03.2004
Martinčin věk - měsíce: 38
Rubrika: Deníček


Poprvé sama ve školce...

Martinka si hraje s Vojtíškem :o)
Martinku dnes čekal úplně první samostatný den ve školce. Sama si odsouhlasila, že chce jít hned napoprvé na celý den. Co je to na celý den si Martinka představovala zcela jinak, neboť bezprostředně po odpoledním návratu domů povídala,"Ale maminko, já myslela, že pudu do školky na celý den!" Tak to vidíte, Martince se to zdálo málo. A to pro ni Dana zašla o půl třetí. Jenom aby jí prvotní nadšení vydrželo :o)
Nepředbíhejme však události a vezměme vše pěkně popořádku. Martinčina školková docházka se dotýká i zbytku rodiny - Dany s Vojtíškem. Všichni totiž musí vstávat kolem sedmé hodiny. I když dneska přišla Vojtíška pohlídat teta od sousedů a do školky vyrazila pouze Dana s Martinkou. Došly tam zavčasu, chvíli před osmou hodinou. Než Dana stihla vyřídit nezbytné formality, Martinka se bleskurychle převlékla a sama šupajdila za dětmi, jako by tak činila odjakživa. Dana ji musela při odchodu lákat do šatny, aby se spolu rozloučily.
Po návratu z práce jsem se Martinky ptal, jak se měla ve školce. Martinka mi vyprávěla s očima navrch hlavy,"Mě se ve školce moc líbilo. Ráno sme šli na procházku nejdžív, pak sme vyráběli takový kočky. Lepili sme na obrázky kežů vatičku(Jednalo se o jarní stromové kočičky ;-) ). Pši obědě sem zhamala fšecko. Jó měli sme polívčičku s takovýma kolečkamá, potóm masíčko, bamborovou kašičku s okurkou!" Dana se zarazila, "Ale Martinko, měli jste opravdu okurku? Na rozpisu bylo rajčátko!" Martinka pokračovala,"Ale jó byla to opravdu okurká, taková zelená! Po obědě sem odpočívala na postýlce se sobíkem, měla sem ho tady v kapsičce u zástěrký!" Tak to vidíte, Martince se ve školce opravdu líbilo a zítra se těší zase mezi děti. Však odpoledne telefonovala babička a ptala se na Martinku. Dana jí vše vylíčila a sluchátko si vzala i Marťa. Na babiččinu otázku,"Jak jsi se měla ve školce, Martinko?", odpověděla,"Jó, dobže sem se tam mělá babičkó!" :o) Vojtíšek překonává kufřík :-)
Milý Vojtíšek strávil celý den sám s Danou. Jaká na něm byla vidět ohromná radost, když mohl navečer řádit s Martinkou. Martinka na něj bafala, já jsem se také přidal a Vojtíšel se na celé kolo smál. V jednu chvíli se mu do cesty napletl Martinčin kufřík. Překonat jej nebylo až tak velkým problémem, jak můžete posoudit na fotce ;-)
Vojtíška neustále trápí rostoucí zoubky. Je to vidět na první pohled. Za prvé kňourá a za druhé si neustále strká do pusinky prstíčky. Přitom si sahá na horní patro. Přesně v těch místech se na svět klubou hned čtyři zoubky najednou.
Na závěr mi dovolte perličku z úplně jiného soudku. Do práce jezdím po silnici první třídy přes sousední městečko. Právě tam, v jedné nepřehledné zatáčce se nachází asi stometrový úsek silnice, jenž by se dal hrdě nazvat tankodromem. Výmoly a díry pokrývají hustě povrch vozovky a místy dosahují hloubky cca. deseti centimetrů. Jediné místo, kudy jde zatáčka projet se nachází uprostřed. Běda však, potkají-li se dvě auta proti sobě. Jízda se tak stává v tomto úseku dosti nebezpečnou. Jedním řešením je spravit silnici, dnes se však objevilo řešení geniálnější - za značkou nerovnosti na silnici se objevily další dvě - rychlost omezená na 30km/h a silnice zůžená z obou stran. No, není to geniální? ;-))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist