Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.04.2004
Martinčin věk - měsíce: 39
Rubrika: Deníček


Haló, co se staló ?... ;-)

Vojtíšek rabuje knížky z poliček :o)
Vojtíškův zdravotní stav se přes noc maličko zhoršil. Ne, nebojte se, nic tak hrozného se nestalo. Prostě a jednoduše, Vojtíšek kašle dosti hrubě a evidentně něco vykašlává. Dana mu proto nabídla během dopoledne kapičky Mucosolvan. Po krátké domácí poradě ho šoupla spinkat ven, neboť pokud Vojtíšek občas nezakašle, vypadá jako zcela zdravé dítě. Mimo to nemá ani teplotu, vyjma posledního měření po vykoupání - to jsem mu naměřil mírně zvýšenou 37,1oC. Vojtíšek se jinak zůčastnil naší odpolední procházky. Hlavně pozoroval pejsky a smál se na ně. To mi připomnělo - včera Martinka cosi objevila při zkoumání okolí silnice. Najednou vykřikla,"Podívej, tady je krásná žvejkačka, to bude učitě češničková!" Už už by ji sebrala. Dana jí podobnou činnost rozmluvila a hned se zvědavě ptala,"Prosím tě, jak jsi přišla na to, že je třešničková!" Martinka měla odpověď,"Ždyť je červená, pšecéé!" :o) Martinka tlačí kočárek s Pavlínkou během procházky :-)
Nejenom Vojtíška postihl kašel. Martinka se nám po ránu taktéž nezdála. Dana jí raději nasadila léčbu šťávičkou ze syrové cibule, louhovanou pomocí cukru(Med Martinka kategoricky odmítala ;-) ). Aby těch problémů nebylo málo, Dana objevila u Martinky ještě jeden problémek. Martě s největší pravděpodobností zarostl kousek nehtíčku na levém palečku u nohy. Po ránu jí palec hrál všemi barvami. Podobný úkaz se před nedávnem vyskytl u Vojtíška a tak Dana máčela Martince paleček v heřmánkovém vývaru. Zabralo to - po večerním vykoupání vypadá paleček o mnoho lépe. Před spaním provedly holky poslední vylouhování a pak Dana namazala nehtík mastičkou Ichtoxyl. Tu nám půjčila teta a říká jí černá mast. Uvidíme zítra. V každém případě je Martinka objednaná k očnímu lékaři na prohlídku. Kdyby se nám na dětech něco nezdálo, zastavíme se u naší paní doktorky.
Vojtíšek dnes přišel na chození za pomocí svojí jídelní židle. Postaví se u ní a pak tradá, už to frčí. Jenom po několika metrech narazí do nějaké překážky a strašně se čílí. Při obratech mu musíme ještě asistovat. Odpoledne se mi povedlo natočit video právě z výše popsané činnosti, proto si klikněte ZDE ;-)
Jak jste si již mohli přečíst v minulých zápisech - Vojtíškovi vykukuje celkem osm zoubků. Na první pohled patrných, zvláště když se Vojta zasměje, přesněji řečeno zazubí. Zoubky dokáže používat stále dokonaleji. Pokousal už Danu, mě, a záseky po jeho tesácích jsou patrné i na dřevěných prvcích sedací soupravy ;-) Dnes jsem si nemohl nepovšimnou jeho nové zábavy. Vojtíček předsune dolní čelist a začne o sebe zoubky drbat. Jaké se ozývají zvuky si jistě představíte sami. Brrr! Až mi z nich běhá mráz po zádech ;-)
Před večeří Martinka dojídala v kuchyni zbytek perníku od svačinky. Najednou se odtamtud ozval zoufalý výkřik,"Halóó, něco se stalóó!" Dana reagovala,"Co se stalo, Martinko!" Už tam chtěla běžet, jenomže Martinka byla rychlejší. Smála se a odpovídala,"Nóó, prase kozu protrkalóó!" :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist