Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 20.04.2004
Martinčin věk - měsíce: 39
Rubrika: Deníček


Vojtíšek vyhledává rostlinnou stravu... ;-)

Martinka právě tvoří :-)
Martinka dnes opět strávila další den ve školce. Po návratu domů jsem se jí zeptal,"Ahoj Martinko, jak jsi se měla ve školce?" Martinka odpověděla jako obvykle, jedním slůvkem,"Dobžéé!" Poté pokračovala,"Podívej, já už si chodím do krámu nakupůvat mlsy sama!" Na ta slova otevřela ručku s novým balíčkem dětských žvýkaček. Dana totiž vyzvedne Martinku ze školky a pak jdou společně na procházku. Vojtíšek zatím v kočárku spinká. Během dnešní procházky Martinku zaujal veliký hlemýžď, plazící se po zídce nahoru. Dřepěla prý u něho přes deset minut a fascinovaně sledovala jeho pohyby. Jak šnek lezl, ulita se mu hýbala ze strany na stranu. Martinka povídala,"Kdyby mu ta ulitá upadla, byl by z něho slimák!" Teorii, jak se stane ze šneka slimák jsem před Martinkou rozváděl před nedávnem na zahrádce. Jak vidno, uvěřila mi. Když už jsem zmínil slimáky - Dana zasadila na záhon pod okny sadbu a k dnešnímu dni ji stihli přemnožení slimáci sežrat téměr polovinu. Má to cenu něco doma pěstovat? Za těchto okolností těžko ;-) Martinčino umělecké dílo ;-)
Bezprostředně po svačince si Martinka odnosila na velký kuchyňský stůl barevné papíry, obyčejné papíry, pastelky, nůžky a lepidlo. Následně vylezla na židli a začala tvořit. My ji spolu s Vojtíškem pozorovali. Martinka vystříhala roztodivné tvary coby balónky a ty nalepila na velký papír. Zbytek domalovala a hned nám vysvětlovala,"Podívejté, todle sou balónky. Tady je tatínek, tadý maminká a tendle nejmenší je kluk. Je jich celá rodina!" Martinka přidala ještě jedno dílo a já je dohromady pro Vás vyfotil :-)
Vojtíšek je známý neposeda a po chvíli se tvrdě dožadoval sesazení na zem. Nejraději by po celý chodil veden za ručičky. Dana z něho byla úplně hotová. Jakmile ho prý posadila, Vojtíšek se rozbrečel a hned natahoval ručky. Jak jsem psal již několikrát - až se naučí chodit, zavládne všeobecná pohoda. Hezky si to malujeme, viďte? Bohužel, realita bude tvrdá. Dana mi navečer povídala,"Až začne Vojtíšek chodit, budeme ho muset ještě více hlídat. Jinak si nacpe všechno do pusinky a pak se bude dávit, či blinkat!" Naprostá pravda, vždyť zatímco si Martinka u stolu malovala, Vojtíšek šmejdil po kuchyňské dlažbě a luxoval každý drobeček. Nejvíce ho však zaujaly spadané a částečně zaschlé lístky z jedné pokojové květiny. Hned si jeden nacpal do pusy, což jsme zaregistrovali až v okamžiku jeho hlasitých dávivých projevů. Jak se po chvíli ukázalo, bylo již pozdě. Vojtíšek hodil na podlahu šavli a já ho mohl jít převlékat. Dana zatím v kuchyni uklízela napáchanou spoušť.
Závěrem tu pro Vás mám jedno Vojtíškovo houpací video. Jak ovládá houpací husy si prohlédněte ZDE ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist