Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.04.2004
Martinčin věk - měsíce: 39
Rubrika: Deníček


Vojtíškova hlasová komunikace...

Martinka se zabavuje u stolu :o)
Po celý den venku pršelo a tak se děti musely zabavit nějakým způsobem doma. Na Martince je v takové chvíli vidět pozitivní vliv školky, neboť vytáhne papíry, lepidlo, pastelky a pustí se do tvoření nějakého uměleckého díla. Odpoledne například stříhala papíry na dlouhé proužky a z nich lepila takové obojky. Začala je navlékat nejprve hračkám a posléze skončila u nás. Jeden vyfasovala Dana, další já a Martinka nezapomněla ani na Vojtíška. Ten si ho však okamžitě strhnul a začal konzumovat. Zato nás Martinka poučovala,"Nesmíte si to sundávat, já vám to sama sundám než pudete spát, abyste si to v posteli nezmačkali!" Mě po chvíli začalo to cosi kolem krku vadit. Jakmile Martinka odběhla na záchod, obojek mi z krku nenápadně zmizel. Martinka to po chvíli zjistila. Zamračila se a povídala,"Teda, ty vypadáš že to nechcéš!" Dana sedící opodál na gauči vyprskla smíchy. Martinka však s vážnou tváří pokračovala,"No jó, tak já ti to složím a uklidím do sklíně. Nasadím ti to čeba ráno, až pudeš do práce. Dám ti to hezky na bundů!" To mám dobrý, viďte? ;-)) Danina rozkvetlá cibule :-)
Vojtíšek má posledních pár dní pěkně rozkecáno. To myslím doslova, neboť chvílemi pusinku nezavře. Postupně si rozšiřuje svoji slovní zásobu a naše vzájemná komunikace probíhá na vyšší úrovni. Během koupání mě však vyloženě dostal. Po vytažení z vany příliš neprotestoval a svoji dobrou náladu dával najevo pěkně nahlas,"Bm, baba, mama, máma máma!" Otázal jsem se Vojtíška,"Říkáš Vojtíšku máma?" Z přebalováku se ozvalo,"Néé, tata táta!" Opravdu se mi to nezdálo a Vojta mě moc překvapil :o)
Právě sledujeme v televizi pořad Česko hledá superstar a Vojtíšek se vedle v ložnici vyloženě baví. Na obrazovku nevidí, proto sleduje Martinku a neustále jí něco povídá. Víte co provádí Marťa? Leží naopak na peřině a dívá se otevřenými dveřmi na televizi. V jednu chvíli jsem se postavil do dveří a sledoval, jak Martinka zareaguje. Nezklamala, po chvíli vrtění potichu zašeptala,"Tatínku, nestůj tam, já nevidím!" Poté přišla do obyváku s lahvičkou čaje,"Tatínku, ohžeješ mi tó?!" Přitom nespustila očka z televize. Dana ji poslala zpátky do postele,"Martinko, nemůžeš se dívat. Zítra vstáváš do školky a tak musíš jít spát!" Martinka velice neochotně zaplula pod peřinu ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist