Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 21.05.2004
Martinčin věk - měsíce: 40
Rubrika: Deníček


Až bude Martinka velká...

Děti jsou připravené k odjezdu :o)
Můj dnešní odchod z práce by se dal nazvat Po o. Rodičové tento výraz jistě znají, pro ostatní - jedná se o odchod po obědě. Martinka se již včera těšila,"Tatínků, já du taky ze školky po o. Pak pojedemé k babičcé, já už se moc těším!"
Dana se snažila dopoledne v klidu zabalit věci. Dvě nejplnější tašky připadají dětem a nejvíce věcí má s sebou samozřejmě Vojtíšek. I přesto, že je vlastně nejmenší. Však také Daně vydatně pomáhal s balením - jakmile spatřil vytažený šuplík pod přebalovákem, hned se u něho postavil a vyrabované věci odhazoval kolem sebe. Přesně to samé provozoval před nedávnem s cédéčkama, proto jsme mu museli do jistých míst omezit přístup. Nedalo se nic dělat, domluvy nepomohly ;-)
Po mírných zmatcích již děti seděly v autě a všechna zavazadla(Snad ;-) )se nalézala v kufru. Nic nebránilo našemu odjezdu k babičce a dědovi. Vojtíšek celou cestu probděl a hrál si s řehtačkami zavěšenými na autosedačce. Přece jenom se mu sezení po směru jízdy zamlouvá. Dnes tak jel podruhé v životě. Martinka usnula těsně před Hradcem, někde u Třebechovic. Chvíli předtím rozvíjela sáhodlouhé teorie. Má totiž jet se školkou na výlet, do obory nacházející se u zámku. Dana Martince ukazovala přesně ono místo. Martinka se zamyslela a pak spustila,"Až já budu velká, budu moct jet do tý obory samá, že jó?" Dana jí potvrdila otázku,"Ano Martinko, ale to budeš opravdu hodně velká!" Martinka pokračovala,"Ahá, to budu velká tákhle až ke stropů, to budu velká jako vy. Až budu tak velká, budu taky maminkou. To se mi učitě narodí taky malej Vojtíšek. Ty budeš maminko babičkou a ty tatínku budeš dědečkém. Jo, tak to bude až budu maminkóu!" Zatímco Martinka myslela svůj proslov smrtelně vážně, my se s Danou na předních sedadlech drželi smíchy, abychom nevybuchli. Ta má ale starosti ve třech letech, viďte?" ;-)
Cesta nám v pohodě ubíhala a já zakormidloval až do centra města. V počítačové firmě nám totiž opravovali domácí počítač. Doběhl jsem ho vyzvednou a prý se opravdu jednalo pouze o vyhořelý zdroj. Ostatní funguje a záruku nám také uznali. Tímto děkuji pracovníkům hradecké firmy Vondra za bezva přístup :o) Vojtíšek sedí u babičky v kočárku :-)
Po příjezdu k babičce nastalo vykládání. Dana na mě zavolala,"Pojď se honem podívat na Vojtíška!" Já nakoukl a opravdu, stálo to za to. Vojtíšek měl hlavičku celou orosenou. On se totiž narozdíl od Martinky potí pouze na hlavě.
Těsně po nás přijel švagr a děti se hned pustily do společných her. Martinka v jednu chvíli vyběhla ze dveří a přibouchla si prstíček. Ihned začala brečet. Čerstvě probuzený Vojtíšek ji pozoroval a soucítil s ní. Jak jinak si vysvětlit, že najednou zkřivil pusinku do podkovy a začal natahovat. Nakonec zcela brečel a to kvůli Martince ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist