Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 05.06.2004
Martinčin věk - měsíce: 40
Rubrika: Deníček


Prší prší, jen se leje...

Vojtíšek na houpačce :o)
Dnešní odpoledne mělo cele patřit dětem. Na fotbalovém hřišti se připravovaly soutěže a navečer opékání buřtů. Nažhavená Martinka nechtěla ani po obědě spinkat. O celé akci však hovořím záměrně v minulém čase, neboť se přes všechny přípravy nekonala. Ptáte se proč? Důvod je prozaický - déšť. Od časných ranních hodin se z oblohy sypaly kapky a díky venku panujícímu teplu tam bylo doslova jako v prádelně. Pršet přestalo až o půl druhé, jenomže akce byla stejně odvolána a přesunuta na některý z dalších víkendů.
No nic, my se přesunuli na zahrádku a díky rozložené bazénové zakrývací plachtě si udělali představu o umístění nového bazénu. Ze všech možných míst nakonec zůstala varianta A, bazén postavíme na místě loňského malého. Pěkně uprostřed zahrady. Bohužel ho prozatím nebudeme ani vytahovat, neboť meteorologové předpovídají na příští týden maximální teploty tak kolem dvacítky. Jistě uznáte, že to na nějaké koupání není. Martinka se navíc nemůže zbavit jakési podivné a chronické rýmy(Trápí ji už delší dobu). Navíc začala po ránu kašlat, takže mi Dana povídala,"Jestli se Martinka nezlepší, tak ji raději v pondělí nepošlu do školky!" Asi bychom raději zajeli k doktorce. Martinka jinak vypadá v pohodě a na nic si nestěžuje ;-) Martinka stojí za naším novým zahradním stolem :-)
Po uklizení bazénové plachty jsem se za Martinčiny a Vojtíškovy asistence pustil do výroby nového zahradního stolečku, kombinovaného s lavičkami. Naši starou dřevěnou cívku od telefonních kabelů(V tomto provedení stoleček) pomalu ale jistě požírají houby. Na šikmé přiříznutí nosných kuláčů jsem si ze stodoly přinesl ruční kotoučovou pilu - takzvaného maflíka. Po chvíli nervydrásajícího řevu pily se Vojtíšek rozbrečel. Nedalo se nic dělat, v kočárku nechtěl dále pobývat. Proto byl sesazen na travičku a chvíli ho bavilo rozebírat kšíry na kočárku. Jakmile však zjistil, že se na zemi nachází travička, vše ostatné šlo stranou. Usedl a jal se ji škubat obouruč. To by tedy nešlo, vždyť země po dešti ještě nevyschla. Abych mohl pokračovat v práci a Vojtíšek mi při ní nepřekážel, vymyslel jsem geniální věc. Stačilo Vojtu posadit na houpačku a mírně ho rozhoupat. Seděl, ani nedutal. Plně si užíval houpání. Dokonce ani neměl žádné nutkání sesedat. Nic by se mu asi nestalo, vždyť houpačka visí dvacet centimetrů nad deštěm rozměklou zemí ;-)
Před odchodem na večeři si Marťa přinesla hrníček, do nějž sbírala květy sedmikrásek. Před nedávnem viděla v televizi, jak se z nich vaří léčivý čaj. Povídala,"Z toho mi maminka uvaží čajíček na kaš. Teda na kašel!" Během sbírání utrhla i dvě sedmikrásky Vojtíškovi. Víte co s nimi udělal? Snědl je. V televizi dokonce povídali, že se může namazat chleba máslem a navrch obložit sedmikráskami. Takže Vojta necumlal nic špatného ;-)
Vojtíšek završil svoji dnešní večeři dojídáním strouhaného tvrdého sýra. My totiž měli langoše a Vojta nabíral zbylý sýr z talířku oběma ručkama. Kdyby jenom nabíral, on ho házel kolem sebe na stůl a podlahu. Dana ho chvíli pozorovala a pak se tázala,"Hamáš Vojtíšku? Je to dobrý?" Vojta se na ni zahleděl a odpověděl,"Ham am!" Tedy, on řekl pravděpodobně dvakrát ham, jenomže vcelku to vyznělo jako hamám :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist