Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 08.06.2004
Martinčin věk - měsíce: 40
Rubrika: Deníček


Tatínek by se měl asi více oblékat...

Martinka pije pitíčko :o)
Vojtíška postihla také hnisavá rýma. Bohužel se s ní nedokáže vypořádat obdobně jako Martinka. Mám na mysli smrkání. Zatímco Martinka se zvládne vysmrkat sama, na Vojtíška nezabírá ani přesvědčování,"No tak, Vojtíšku, to musíš fouknout nosem!" ;-) Martinka se hned Vojty zastává,"To nežíkej. Vojtá ještě neumí smrkat, je maléj!" Je to tak. Jenomže rýma Vojtíškovi vadí v jeho běžných denních činnostech. Mám na mysli hlavně jídlo. Po ránu slupnul přesnídávku bez větších problémů, jenomže přes den stagnoval právě kvůli rýmě. Možná ještě tak večerní pšeničnou kašičku. Tu jsem do něho nacpal všechnu. Jenomže po vykoupání nastal čas pravidelného kojení a zde nastal problém. Vojtíšek je totiž přicuclý pusinkou k prsu a musí přitom dýchat nosem. No a to mu právě dost dobře nejde. Odsávačka příliš nepomáhá, neboť hustou a zelenou rýmu má pouze po ránu. Teď večer mu z nosánku teče smrkání řídké a čiré. Dana si pouze posteskla,"To není příliš povzbuzující. Pokud se Vojta pořádně nenapije, bude se budit v noci!" Uvidíme :-(
Dnešní den je takříkajíc zlomový, neboť kdyby dnes začal Vojtíšek chodit, mohl se srovnávat s Martinkou. Jelikož nezačal, Martinka jasně vede. Když on Vojtíšek nemá na samostatné chození čas. Poslední dny si velice oblíbil jednu hračku. Jedná se o starou vařečku. Tenkrát ji měla Dana připravenou na Martinku. Ne na žádný výprask, pouze na symbolické plácnutí, aby už Martinka zalehla do postele a konečně spala. Na jedné straně vařečky je namalovaný veselý obličej a na druhé smutný. Když se na Martinku vařečka zlobila, ukazovala jeden z obličejů. Uhodnete jaký? Vojtíšek používá vařečku jako bouchadlo do různých věcí. Nebo se s ní postaví u dveří do ložnice a jezdí s ní po drsné straně neprůhledného skla. Proč? Dělá to přece veliký rámus! ;-) Dana jeho hraní komentovala,"Tak se na něho podívej. Ne nadarmo se říká, že se dětem nemusí kupovat drahé hračky. Vyhrají si i s málem!" Martinka sedí na obráceném zahradním stolku ;-)
Dnešní překrásně letní počasí mi přineslo jednu nepříjemnost. Jedná se o takzvanou sennou rýmu. "Moje" období trvá někdy do počátku července a pak mám na rok klid. Dana mi právě dnes povídala,"Měl by sis dojít v zimě k doktorovi a nechat si konečně určit na co jsi alergický. Časem by se to mohlo zhoršit!" Něco s tím budu muset udělat. Vždyť i Martinka mi odpoledne radila,"Tatínku, ty máš taky rýmu, protože smrkáš. Neměl bys chodit tak málo oblečenej, pak bys tu rýmu neměél!" :o) Ještě jednou jsem dnes dostal od Martinky kázání - během koupání. Velice nutně jsem si potřeboval utřít nos. Sáhl jsem proto směrem k záchodu a utrhl z kotoučku papír(Jednou rukou, ta druhá jistila Vojtu na přebalováku). Jenože se zbytek vymotal až na zem. Martinka vyskočila a začala povídat,"Já to tatínku natočím zpátky, jóó? Todle nesmíš dělát, žíkala to maminká. Ten papír stojí moc korunek a je strašně drahej. To se nesmí vytáčet takdlé. Jenom jeden si utlhni pšíštěé!" Tak a mám to ;-)))
Závěrem pár vysvětlivek k fotkám - na první Martinka pije pitíčko. Čepici má naraženou prý podle kluků ze školky. No a na druhé? Právě se chystám natírat zahradní stůl ze spodní strany. Nejednodušší je ho otočit, nebo ne?

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist