Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 16.06.2004
Martinčin věk - měsíce: 41
Rubrika: Deníček


Vojtíšek už chodíí...!

Martinka olizuje talířek :o)
Huráá, už je to tadý! Ptáte o čem hovořím? Z nadpisu Vám to musí být jasné - Vojtíšek se dnes konečně naučil chodit! Přesně jak píši. Včerejší pokusy jste na našich stránkách již jistě zanamenali, ale teprve dnes to stálo za to. Vojtíšek několikrát ušel pár krůčků a to bezprostředně na kameru. Bohužel nejsem prozatím schopen z toho velkého digitálního formátu data nějak zmenšit pro použití na Internetu. Ale teď zpět k Vojtíškovi - několikrát uběhl pár kroků po obyváku(On opravdu nechodí, spíše běhá). Jakmile nastal čas koupání, já si odskočil do koupelny, připravit vanu. Po návratu mě vítala Dana,"Tak si to představ, Vojtíšek došel od gauče až do kuchyně. A to přes práh!" Na ta slova vypustila Vojtíška a on došel bez drže přes celou kuchyň až na chodbu. Tam klesl na všechny čtyři a pokračoval pozměněným stylem. V každém případě ho chození začalo bavit. Huráá :o)
Nastal čas podvečerního koupání. Jak jistě víte, koupání dětí je čistě moje záležitost, pokud právě nenacházím mimo domov, což se zase tak často nestává. Naposledy, tuším, někdy před loňskými Vánocemi(To jsem jel služebně do Katowic). Děti koupu společně, což přináší nesrovnatelný komfort. Zpočátku šel do mycí linky nejprve Vojtíšek a bezprostředně jej následovala Martinka. Dnes se Marťa svlékne, sama vleze do vany a než stačím obsloužit Vojtu, má i vyčištěné zoubky. Prostě pohoda :o)
Nejinak tomu bylo i dnes. Martinka rozložila po hraně vany svoje koupací hračky a jala se je počítat,"Jedná, dvéě, či, čyži, pěét, šést. Je jich dohromady šeést, tatínku!" Já se ohlédl, ale počet se mi nějak nezdál. "Martinko," zněla má odpověď,"Ještě jednou je přepočítej!" Martinka se pustila do počítání a hladce napočítala do devíti. Skutečně, hraček tam leželo devět. Martinka opravdu umí napočítat až do desíti ;-) Navečer vyšlo na pět minut sluníčko a osvítilo naplněný bazén ;-)
Včera kolem desáté hodiny večerní nám konečně čerpadlo načerpalo bazén až po okraj. Byla to pro něj pěkná fuška, neboť běželo a tahalo vodu ze studny celých pět hodin v kuse. Jenom jedna hadice ke kartušové filtraci mírně tekla(Na vysvětlenou - chvíli budeme používat novou kartušovou filtraci, než sestrojím nový pískový filtr(Viz článek v rubrice DOMA). Ten starý jsem daroval dědečkovi k menšímu bazénu). To ovšem nevadilo, neboť šla bez problémů zkrátit a případná reklamace se tudíž nekoná. Teď už jen čekáme na pěkné počasí. Martinka mi během večeře povídala,"Až bude tatínku léto, jóó, tak se budeme v tom bazénu koupát. Já tak skočím, ty mě tam dáš du madraci a já poplavu. Až bude léto, tak pozrajou na zahrádce pšekrásně čevený jahůdky!" Mezitím Dana přinesla ze zahrádky mističku zralých jahod. Já hned Martince položil otázku,"Martinko, koukej, jahůdky už zrajou. Myslíš, že už je léto?" Martinka však oponovala,"Nené, není, ždyť je venku zimá a nesvítí sluníčko, to nežíkej, že je léto!" No, má vlastně pravdu. Copak je tohle nějaké léto? Teploměr dnes nepřekonal magickou hranici patnácti stupňů :-( I strejda Martin od sousedů na mě odpoledne volal,"No jo, tak už vím, kdo přivolal tu zimu. Určitě vy tím bazénem!" Nene, myslel to pouze z legrace ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist