Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.06.2004
Martinčin věk - měsíce: 41
Rubrika: Deníček


Konec školního roku a silikonová bábovka...

Martinka pracuje spolu s Vojtíškem :o)
Martinka se dnešním dnem rozloučila se školkovou docházkou. Alespoň, co se tohoto školního roku týče. Do školky půjde znovu až po prázdninách. Mezitím ji čeká příští týden strávený se mnou a zbytkem rodiny, pak následující, prozatím tajný týden. Pokud se vše zadaří, měli bychom poslední týden v červenci odjet na společnou dovolenou a začátkem srpna Martinka odlétá na Mallorku, společně s babičkou, dědou a dvěma neteřinkami. Jak vidíte, o prázdninách se rozhodně nudit nebudeme.
Dana mi odpoledne povídala,"Tak to vypadá, že se radikálně zhorší počasí. Důvodů k tomu máme dostatek!" Já se divil,"A jakých důvodů?" Dana mi vše vysvětlila,"To je přece jasné - za prvé jsme na zahrádce postavili bazén. Za druhé, sousedi posekali trávu a chystají se sušit dlouho odkládané seno. No a za třetí si bereš přístí týden dovolenou!" Dana to myslela jenom z legrace. Alespoň doufám ;-) Bábovka ze silikonové formy ;-)
Po návratu z práce mě na stole čekala čerstvě upečená bábovka. Jak jsem Vám již tuhle psal ve zvláštním článku, Dana dnes poprvé otestovala výše uvedenou formu a upekla silikonovou bábovku. Přesněji řečeno bábovku v silikonové formě. Jedná se o klasickou mramorovanou bábovku a Dana oproti návodu formu raději vymazala a vysypala. Podruhé to prý už dělat nebude, neboť upečená bábovka sice nešla z formy vyklepnout kvůli její měkkosti, ale stačilo ji otočit vzhůru nohama a formu z bábovky sejmout. Funguje to :o)
Dana chtěla již delší dobu zprovoznit kapénkové zalévání na naší minizahradě. Z toho důvodu jsem si zapůjčil speciální svářečku na plastová potrubí. Jenom tak z legrace mi před Danou ulétlo,"Doufám, že se historie nebude opakovat!" Nevíte o čem je řeč? Ne ne, já to tak nemyslel. Pokud se pohrabete v archívu, naleznete článek, v němž si Martinka na stejnou svářečku sáhla i přes veškerá varování. Stačila chvilka nepozornosti a už jsme uháněli s Marťou na pohotovost. Všechno zlé je však k něčemu dobré - od té chvíle Martinka jasně věděla, co znamená slůvko pálíí. Jednalo se o hořkou a bolestivou zkušenost ;-)
Vojtíšek nechce pobývat na zahrádce. Neustále nám z ní zdrhá. Jenomže až do dnešního dne stačilo ponechat dokořán otevřená vrátka. Dnes se však Vojtíšek k vrátkům přiblížil a zkoušel s nimi cloumat. Víte, my je pouze zabuchujeme a ony částečně drží za zavírací mechanismus. Jenomže Vojta má sílu a dnes je sám otevřel. Bezprostředně poté pokračoval v nerušené procházce po cestě, směrem od nás. Vojtíška totiž vůbec nezajímá nějaká travička. Takový štěrk či prach je milionkrát zajímavější. V podobné hmotě se odpoledne přehraboval na hřišti a Dana ho pak musela odnést v podpaží. A toho křiku, jak se Vojtíšek bránil ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist