Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 27.06.2004
Martinčin věk - měsíce: 41
Rubrika: Deníček


Zdrhající Vojtíšek...

Martinka ve stanu :o)
Během dnešního oběda se Martinka najednou zamyslela a pověděla jednu perličku, respektive mi připomněla jednu událost. Povídala mi,"Tatínku, ty nesmíš rozbíjet válcový talíže, ty sou moc drahý!" Já se v první chvíli divil, cože povídá. Vzápětí mi vše došlo - ty válcový talíře jsou ve skutečnosti oválné talíře. Opravdu se mi povedlo před nedávnem jeden rozbít. Martinka mi to připomíná už hezky dlouho ;-)
Vojtíška moc baví pobývat venku a chodit. Hlavně běhat po zahrádce. Nic mu nevadí terénní nerovnosti či díry. Vojtíšek zabalancuje a buďto chytne ztracenou rovnováhu, nebo letí na zem. Zkušeně natáhne ručičky a bezpečně na ně přistane. Ty dva šrámy na pravé tvářičce z minulého týdne byly první a prozatím i poslední. Vojtíšek se naučil bez problémů chodit. Jenomže narozdíl od Martinky neustále zdrhá, zmerčí-li otevřená zahradní vrátka. Jako dnes odpoledne - Dana ho nechala běžet, aby zjistila co bude Vojtíšek provádět. Vyběhl z vrátek na cestu a už po ní běžel, nic nedbaje na rodiče. Štěrk pod nožičkama mu absolutně nevadil. Co chvíli se shýbl, aby rozrovnal ručkama souvislou štěrkovou vrstvu. Během chvíle odběhl tak dvacet metrů od nás. Dana na něj volala,"Vojtíšku, stůj, vrať se. Dál nesmíš!" Myslíte si, že poslechl? Ani náhodou. Vojtíšek pochodoval dál za svým cílem. Pak se posadil na kraji cesty v místě největší vrstvy kamínků a ty pak oběma ručkama nabíral a házel zpět na zem. Přitom pozoroval auta drandící po vzdálené silnici. Očividně se mu nechtělo domů. Dana prohlásila,"Vojtíšek zaujal strategickou pozici. Má k dispozici oblíbený štěrk a auta pod kontrolou!" ;-) Výsledek mojí práce ;-)
Po večeři Martinka netrpělivě sledovala hodiny,"Kdy už budé Večerníček?" Mrkla na kuchyňské a pak raději běžela do obyváku. Důvod je prostý - kuchyňské mají o vteřinovou ručičku více a ta Marťu mate. Martinka hodiny nezná, pouze ví, že na začátku Večerníčku musí být velká ručka nahoru. Marťa zapnula televizi a netrpělivě očekávala začátek příběhu. Volala na nás,"No jó. Dneska dávaj jinej, dávaj Bobka a Bobka - dávaj bobký!" :o)
Na dnešní první fotce je zachycena Martinka ve stanu. Dopoledne jsme postavili jeden historický s dírami a poškozenou impregnací. Jak ho okomentovala samotná Martinka,"Todleto je tatínku ten stan jenóm na sluníčko. Ten se nesmí stavět dyž prší!" Přesně tak, letos bychom ho neměli stavět, vždyť dnes sluníčko nevykouklo. Tedy pardon, vykouklo. Jenomže až v sedm večer ;-)
Druhý fotka Vám ukazuje výsledek mojí dnešní činnosti. Dana geniálně vymyslela pod zahradní stoleček pískovcovou dlažbu. Rozhodně tam neporoste tráva a nebude žádný problém s jejím sekáním. Já ji sestavil z kamení, vydolovaného během různých zemních prací. Vypadá dobře, nemyslíte? Jenomže něco takového dá pěkně zabrat, neboť každý kámen disponuje odlišnými rozměry. Ještě zaspárovat betonem a hotovo :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist