Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 28.06.2004
Martinčin věk - měsíce: 41
Rubrika: Deníček


Martinka poslouchá Marťany... ;-)

Martinka cestuje do města :o)
Dnes dopoledne se mnou Martinka zajela do města. Já potřeboval zakoupit hlavně cement, abychom mohli vyspárovat včera položenou kamennou dlažbu z pískovcových kamenů. Při té příležitosti jsme zařídili pár věcí a já dovezl včera vypálené cédéčko s fotkami do sběrny. Dva měsíce je suším na harddisku a samozřejmě i na zálohových cédéčkách. Konečně dostanou některé z nich, papírovou podobu ;-)
Mezi naše hlavní úkoly patřil nákup cementu ve stavebninách. Martinka hned vyskočila z auta a jala se mapovat terén. Mrkla očkem po areálu a povídala,"Teda, tady toho maj. Támdle sou cihly malý, cihly větčí, dlaždicé. Naložíme tadyten cement, z něho se míchá betón, nebo taky taková malta v míchačce. Do tý malty musíme ještě pšidat vápno, víš?" Já vím, jenomže pan skladník zůstal stát mírně paf. Netušil, že má Martinka takový přehled. Tedy alespoň teoreticky :o) Marťanské rádio ;-)
Martinka vlastní nové originální marťanské rádio. Neveříte? Podívejte se na fotku. Ve městě se nám podařilo zakoupit velké balení Marťánků(Kdo to neví, jedná se dětské vitamíny) a v něm se nalézaly hodinky s kalkulačkou a rádiem. Martinka se naučila bleskurychle rádio obsluhovat a tak je od ní chvíli klid. Vrazí si sluchátkové špunty do oušek, ladí ladí a poslouchá.
Po obědě Dana sáhla Martinkace do vlásků. Vzápětí třímala v ruce chomáč vlasů. Při každém dalším pokusu vlásky přibývaly. I já se zděsil - pročpak Martince padají vlásky? To není normální. Celou záhadu najednou vyřešila Dana. Položila Martince otázku,"Nestříhala jsi si vlásky, Martinko?" Martinka dělala, že nás neslyší přes zapnuté rádio. Nakonce velice neochotně špitla,"Jó, sčíhala sem si ty vlásky!" Proč, to nám nesdělila ;-)
Původně zamýšlený výlet směrem na Pardubicko bohužel nevyšel. Překážkou nám bylo pondělí, neboť tento den všude zavírají. Alespoň jsme si vyšli na procházku. Martinka se nechala přemluvit na kolo a statečně šlapala směr horní konec naší obce. Tam potkala nudící se kamarádku ze školky. Marťa u ní zůstala spolu s maminkou, já popadl kočárek s Vojtíškem a tradáá domů.
Celé odpoledne se Vojtíšek choval naprosto vzorně. Nechal se ode mě nakrmit jogurtkem a pak i uspat. No, maličko jsme to přepískli, já Vojtíška budil až po hodině a půl souvislého spánku. Možná ho ukolébal příšerný a vytrvalý vítr, jenž se strhl nad naším územím. Grr, ještě teď mě z něho bolí hlava(Z toho větru, samozřejmě). Bezprostředně po Vojtově probuzení nastal čas spustit míchačku a namíchat něco betonu na vyspárování kamenů. Vojtíšek se mnou pracoval na zahrádce - stačilo ho vypustit na zem a po celou dobu se hrabal v písku. Lopatičkou přendával písek do kyblíčku a vůbec si sám vyhrál. Před šestou se vrátil zbytek rodiny a Vojtíšek zanechal písek pískem. Hned mi začal dupat v betonu. Byl vyexpedován na kočárek ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist