Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.07.2004
Martinčin věk - měsíce: 42
Rubrika: Deníček


Sourozenecká láska...

Martinka vydlabává meloun :o)
Bezprostředně po probuzení přemístila Dana Vojtíška k nám, do velké postele. Chvíli ležel pod peřinkou a tvářil se jakoby chtěl spát dále. Jenomže se mezitím probrala Martinka a po odskočení si na záchod provedla hupky dupky do naší postele. Neopomněla s sebou vzít i šušu Pavlínku. Řeknu Vám, pro pět je i naše metr třicet široká postel kapánek malá. Vojtíšek navíc začal omezovat Martinku. Martinka se bránila a křičela,"Nené, Vojtó, todle je moje místo, běž kousek dál!" Jak do Vojty strčila, on si to nenechal líbit a plácl Marťu do hrudníčku. Nastala menší bitka, až jsem je musel od sebe odtrhnout. Zdá se, že Vojtíšek neustále získává převahu a nenechá si jenom tak něco líbit ;-)
I přes překrásné počasí děti nemohou jít ven. Stále ještě se krmí antibiotiky. Dana mi dopoledne ukazovala na dvorku vykvetlé truhlíky s převislými květinami Million bells,"Podívej, jak nám vykvetly díky sluničku!" Následně si odběhla na zahrádku. Vojtíšek ji spatřil, doběhl k botníku, popadl svoje botičky na ven a už stál připraven u venkovních dveří. Smutně se na nás díval. Dana ho musela zklamat,"Ale Vojtíšku, ty ještě ven nemůžeš!" Na její slova vrátil Vojtíšek boty zpátky na místo. Chvílemi nás opravdu překvapuje svým chápáním :o) Vojtíšek se chystá jít ven ;-)
Každou chvíli řešíme nějaký detail naší dovolené(Již zítra se ukáže, zdali vůbec na nějakou pojedeme). Při obědě se například Dana zamyslela,"Právě přemýšlím, jak to uděláme s obědem během cesty. Asi se někde zastavíme, ne?" Rozhodně nemá význam zkoušet otevírat nějakou ze skleniček s hotovou stravou, neboť dle zkušeností se jí před čtrnácti dny na chalupě Vojtíšek ani nedotkl. Lepší bude Vojtu nakrmit něčím od nás.
Vojtíšek, zdá se, snáší přechod na jedno denní spaní zcela bez problémů. Dnes sice měla Dana menší obavy, neboť Vojtíšek vstával již před sedmou hodinou. Žádný problém, k obědu sdlábl celý hrníček polívčičky se zeleninou a kuřátkem. Pak se nechal Danou uspat v ložnici. V souvislosti s obědem mi Dana povídala,"Kdyby se nám povedlo sehnat nějaké polévkové koření pro děti(Myslím tím bez glutamanu a s nižším obsahem soli), mohla bych vařit polévku jednu pro nás všechny. Vojtíšek by ji jistě hamal také!" V tom má naprostou pravdu, jenomže kde sehnat ono koření? V Betynce kdysi psali, že by se mělo jednat o jakousi Solčanku. Jenomže ať jsem se díval kde se se dalo, v žádném obchodě ji neměli. Možná je to tím, že jezdím do nesprávných obchodů, tj. supermarketů. Nevíte kde by se dalo něco podobného sehnat?
Vojtíškovo nově zavedené spinkání po obědě má i své další výhody. Například dnes u nás panoval neskutečný klid. Vojtíšek chrněl ve své postýlce a Martinka si hrála na maminku a vozila svoje plyšové děti v kočárku. Po celou dobu mluvila potichu, prostě neskutečné. Dana se převlékla do plavek a se slovy,"Tak já mám jedinečnou příležitost k prvnímu a možná i poslednímu vyzkoušení bazénu. Kdyby se Vojtíšek vzbudil, snaž se ho uspat, měl by spinkat alespoň hodinu a půl, do dvou!", zmizela na zahrádce. Nu což, užíval jsem si také. Například datlováním tohoto článku ;-)
Nebojte se, já se vykoupal také. Jenomže, stejně jako Dana sám. Už aby se i děti mohly vycachtat, vždyť voda v bazénu měla 25oC.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist