Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 21.07.2004
Martinčin věk - měsíce: 42
Rubrika: Deníček


Mezinárodní telefonát...

Martinka jí meloun :o)
Odpoledne jsem podnikl další krok ke společné dovolené. Naše vozidlo má konečně po STK. Jak jinak než naprosto bez závad. Ještě aby, vždyť jsou mu teprve čtyři roky. Cestou na STK mi volal kolega, s jehož rodinou máme jet v sobotu na Slovensko,"Ahoj Radku, můžeš zkusit zatelefonovat na Slovensko majiteli chaty a domluvit se s ním? Já mám pouze nějaké mobilní číslo a na něj mu nezavolám z našeho internetového telefonu Fayn. Prostě to nejde!" Proč ne, zavolám. Přijíždím na STK a přede mnou stojí další dvě auta. No nic, po ohlášení se věnuji telefonování. Na mobilu vymačkávám číslo +421907... Tak a hned se ozývá vyzvánění. Ono to jde, jenomže kolega může mít nějak zablokované mezistátní hovory. Tůůt, tůůt, klap. Na druhém konci se ozývá milý hlas. Telefon zvedá manželka pana majitele a hned se s ní domlouvám na sobotu. Bude nás čekat po druhé hodině přímo na chatě. Pak teprve zajedeme na turistické informační centrum, přes něž máme chatu zarezervovanou. Hned volám kolegovi a také Daně. Vše je domluveno, v sobotu jedeme :o)
Cestou se ještě zastavuji na nákup a hlavně pro novou náplň do autolékárničky. Ta stávající, čtyři roky stará asi neobstojí v konfrontaci s policií. Stejně mi radil i technik na STK. Tak a máme novou. Relativně staré obvazy putovaly do domácí lékárničky, neboť mají stejně neporušené obaly. Lepší první pomoc nějaká, než žádná, ne? ;-))
Dana mi navečer popisovala Vojtíškovo hamání. Ke snídani prý schroustal sám čtvrtku jablíčka a k obědu dostal po své obvyklé zeleninové polívčičce na talířku suchá těstovinová kolínka posypaná sýrem. Jedl je sám a považte - lžičkou. Snažil se a dokonce se mu podařilo vpravit si nějaké jídlo až do pusinky. Jak říká děda,"Holky v jeho věku už dávno lžicí jedly!" No je to možné, všichni jeho slova potvrzují :-) Rozkvetlé kytičky Million Bells :-)
Dana strávila odpoledne s dětmi u známých na zahrádce. Těsně před odchodem tam Martinka snědla kus koláče a následně Danu překvapila svojí večeří. Poslední dobou jí naprosto bez problémů. Sice si přitom dokáže pěkně zamazat oblečení, ale to jí vrásky nedělá,"To níc, to nevadí tatínku, to pračka vyperéé!" No, Dana zastává opačný názor, vadí to ;-)
Na Martinku dnes navečer vyšlo pouhé mytí. Vyčistí si zoubky, vyleze na přebalovák a já jí umyji nožky. Utřít a hotovo, Martinka odběhla do obyváku sledovat kreslený seriál na Primě. Já pověděl Vojtíškovi,"Tak Vojto, jdeme z vody ven!" Na ta slova vytahuji špunt z odpadu. Vojtíšek sleduje moje počínání. Poté uchopí špunt a vráží ho zpátky do odpadu, jako by odjakživa nedělal nic jiného. Následuje vítězoslavný pohled doplněný komentářem,"Hihi, keke, gege, hi!" To snad není pravda, že by byl tak šikovný? Tohle ještě neudělal. Testuji Vojtu znovu a znovu. Vojtíšek však pokaždé vrací špunt s naprostou jistotou do odpadové díry.
Po vykoupání si Dana ode mne vzala Vojtíška na podvečerní kojení. Cestou do ložnice mu povídala,"Tak mladej, odvar z makovic bys měl dostat, aby jsi pořádně spal a netrápil maminku!" Ptáte se co Vojtíšek prováděl? Abyste byli v obraze - v noci na dnešek se opět několikrát vzbudil, tuším asi čtyřikrát. Ráno procitl v sedm a myslíte si, že po obědě dospával? Ani náhodou. Schrupnul si opět na hodinku a čtvrt. Momentálně vyskakuje v postýlce a přímo srší energií. Pusinku přitom nezavře. Právě ho pokládá Dana a on povídá,"Mama, máma, hii!" No, v každém případě mu Dana preventivně maže dásně mastičkou Calgel, proti bolení lezoucích zoubků ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist