Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 05.08.204
Martinčin věk - měsíce: 42
Rubrika: Deníček


Mouchy prosej, ne že ne...

Martinka sleduje spolu s Vojtíškem roztápění grilu :o)
Pokud je Vám známo, Martinka dnes tráví poslední večer s námi doma. Zítra ji vezeme k babičce a dědovi. V noci z pátku na sobotu všichni odjíždějí do Prahy a odlétají na Mallorku. Martinka se má. Škoda, že nejsem malé dítě ;-)
V souvislosti s Martinčinou cestou mi navečer volal děda. Letí s cestovkou Fischer a v propozicích zájezdu po nich chtějí náš souhlas s vycestováním Martinky. To jako že letí bez rodičů. Navíc má být celý text v angličtině. No, musím něco do zítra vymyslet.
Dnešní počasí skýtalo dostatek sluníčka a teplého vzdoušku. Není divu, že teplota v bazénu o kousek povyskočila. Děti se celé odpoledne koupaly a Martinka se máchala ve vodě nejméně sedmkrát. Nenecháváme je tam dlouho, přibližně po deseti minutách si dělají přestávky na suchu. Do vody s nimi dnes skočila i Dana a sdělovala mi svoje nové poznatky s Vojtíškovým plovacím autem,"To auto nemá přílišnou stabilitu. Jakmile se Vojtík pro něco nakloní, hned se převrací!" Nic mu nepomáhá protiváha - nožičky prostrčené otvory v podlážce. Nedá se nic dělat, ve vodě ho musíme hlídat. Na dno bazénu Vojta ještě nedošlápne, zbývá mu povyrůst asi tak o pět centimetrů. Musí si počkat do příštího roku. Jinak se mu moc líbí tzv. máchání prádla. Jezdil jsem s ním sem tam a Vojtíšek se mohl smíchy potrhat ;-)
Sotva jsem si oddechl od rámusu v práci, něco podobného nastalo doma(Po celý den nám na provoze hlomozily sbíječky a řezačky - o celozávodní dovolené nám předělávají betonové podlahy poničené těžkou technikou. Já v tom rámusu zapojoval průmyslový řídící systém. Brr, ještě teď mi brní uši, dopoledne ucpané protihlukovými špunty). Odpolední koupání a podvečerní idylku spojenou s grilováním tresky nám totiž kazili vzdálenější sousedi. Po celé odpoledne řezali dříví na cirkulárce a navečer přidali i motorovou pilu. Dana si stěžovala na bolest hlavy a jediným spokojeným tvorem se zdál být Vojtíšek. On si z rámusu prozatím nic nedělá. Naopak ho vyhledává. Není nic lepšího, než pozorovat z bezprostřední blízkosti nastartovanou sekačku ;-) Martinka se koupe v bazénu :-)
Martinka pozororovala během večeře hojně létající a na stole přistávající mouchy. Pojednou mi povídala,"Podívej se tatínku, jak ty mouchy prosej. Dělaj takdle ručičkama, jako by něco chtěly!" My jsme jí opravili,"Martinko, ty mouchy neprosí, to ony si jenom otírají nožičky o sebe!" Martinka se nenechala obalamutit,"Ale prosej ždyť to vidím!" Poté nabídla mouše kousek ryby. Moucha nepohrdla a hned začala ocucávat nabízené sousto. Martinka mi radostně potvrdila svoji teorii,"Vidíš, ta moucha prosila, abysem jí něco dala. Teď hamá a neprosí!" :o)
Pokud jste i dnes očekávali další článek popisující naši dovolenou, musím Vás zklamat. Jeden, možná ještě dva připravuji, ale vzhledem k vývinu situace spatříte první tak v sobotu. To víte, musím na počítači dodělat věci i pro někoho jiného ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist