Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 12.08.2004
Martinčin věk - měsíce: 42
Rubrika: Deníček


Pročpak se Vojtíšek v noci budí...?

Vojtíšek si lebedí na kruhu :o)
Dnešní překrásně slunečné a tropické počasí vyhnalo teplotu v naší koupelně na neuvěřitelných 22oC. Díky tomu jsem nemusel Vojtíškovi na koupání přitápět elektrickým fukarem. Počasí by se nám mělo od zítřka mírně pokazit, takže jsme si i dnes užívali koupání v bazénu, ale o tom později.
Vojtíšek se před koupáním vykakal do plínky. Dana nevydržela a plínku mu sunadala,"Tak Vojtíšku, ne aby jsi počůral koberec, zůstaneš bez plínky!" Vojtík se udržel, jenomže jakmile jsme se přesunuli do koupelny a já pustil vodu, Vojtíšek za mými zády učinil to samé. Louže uprostřed koupelny se nedala přehlédnout a téměř ani překročit. Než se mi podařilo skočit na chodbu pro mop, Vojta na mokrém uklouzl a lehl bříškem rovnou do loužičky. Ještě že jsem mu bodíčko posléze sundával. Dana poznamenala,"V takovémto případě by se Vám tu hodil nočník. Tekoucí voda stimuluje čůrání, takže byste mohli příště zkusit čůrat do nočníčku!" Pro ne, viďte?
Vojtíšek se dnes v jídle překonává, narozdíl od předešlých dní. Dana mu k večeři již podruhé uvařila více mléčné kaše - protentokrát ze 150ml vody. Vojta totiž pokaždé kaši slupl jako malinu a pak vypadal, že by se ještě něčím dorazil. To víte, zkoušíme, proč se v noci budí. Hladem to s největší pravděpodobností nebude. Jinak je Vojtíšek schopný se několikrát za noc probudit a křičet se zavřenýma očkama. Uklidní se jedině kojením. Vše začalo během Vojtíškovy nemoci v červenci. Na Slovensku o dovolené se Vojtíšek ještě více rozmlsal. Ve skládací postýlce ho Dana nemohla pořádně konejšit dotykem, neboť skrz boční síťku nejde prostrčit ruku. Vojta dostal kojení a tak nějak se rozcapil. Uvidíme jak dál, Martinka v jeho věku již dávno spinkala celou noc. Jenomže každé dítě je jiné a nelze je srovnávat ;-) Vojtíšek se baví ve vodě s Danou :-)
Před mým návratem z práce se Dana s Vojtíškem stihla dvakrát vykoupat v bazénu. Vojtíšek se koupe moc rád, i když mi dnes vyklouzl z ruky a zahučel hlavičkou pod hladinu. V pohodě, žádný křik, jenom se po vynoření oklepával a chechtal. S Danou nejraději provozuje zvedání nad hlavu a poté hupsnutí do vodičky, jak můžete vidět na druhé fotce. Dana přitom povídá,"Spadla lžička do kafíčka, udělala bác!" Následuje Vojtův hurónský smích :o)
O Martince prozatím nemáme žádnou další zprávu. Jistě si všichni užívají sluníčka a moře na ostrově Mallorka. Jakmile nám děda sdělí nějaké další podrobnosti, hned se S Vámi o ně podělím.
Sršňáci měli i dnes napilno. Chroustali zetlelý kmen a já ho na radu Dany a naší čtenářky Zuzky natřel. Doufám, že sršňákům přestane chutnat a naleznou si jiný zdroj stavebního materiálu, dále od dětí ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist