Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.09.2004
Martinčin věk - měsíce: 44
Rubrika: Deníček


Opravdu poslední grilování...?

Vojtíšek na dopolední procházce :o)
Dopoledne mi děti pomáhaly vyrábět poličky do výklenků v novém dětském pokojíčku. Já musel přiříznout lamino desky pěkně ze tří stran. V Baumaxu je řezají pouze pravoúhle a my máme výklenky v metrových zdech křivé ze tří stran. Takže nezbývá nic jiného, než vše vyměřit a přiříznou ruční pilou - tzv.maflíkem. Na vyměřování se mi osvědčila provázková metoda - stačí vyměřit vzdálenosti a pomocí provázku je přenést jakoby velikým kružítkem na desku. Prostě taková geometrie ve velkém ;-)
Vojtíšek mi náležitě pomáhal a neustále třímal v ručičce nějaký nástroj - například vruty do dřeva, vodováhu, tužku, nebo svinovací metr. Takovéhle hračky jsou pro něj maximálně zajímavé a snaží se s nimi napodobovat tatínka. Že by zdatný pomocník? Uvidíme ;-) Jedeme na vlakovou zastávku :-)
Odpoledne měla přijet vlakem babička z Hradce. Martinka se na ni moc těšila a rozvíjela plán cesty na zastávku,"Tatínku, já pojedu na kole bez koleček a ty si sedneš na velký svoje kolo. Za tebou bude prázdná sedačka a ni bysme mohli něják pšipevnit Pavlínku. Ta by mohla jet s náma!" Tak to vidíte, Vojtíšek po obědě spal, Martinka by hned sbalila na kolo svoje miminko šušu. Pavlínka s námi nakonec nejela a Martinka šlapala téměř celou cestu, a že to nějaký kilometr je. Jenomže prozatím neumí příliš brzdit ruční brzdou. Její furtošlap nemá jinou možnost zastavení. Jakmile se moc rozjela z kopce, sundala nožky ze šlapek a jízdu nechala osudu. Což o to, jenomže se snažila zpátky našlápnout a pokus ji málem stál karambol. Naštěstí jízdu ustála. V každém případě jede na kole bez přídavných koleček jako dráha.
Dnes navečer proběhlo naše, s největší pravděpodobností poslední grilování v tomto roce. Termín toho posledního neustále odsouváme, ale po dnešní zkušenosti to jistě znovu nepůjde. Jenom si to přestavte - když jsme se sousedy odpoledne začínali, teploměr ukazovat 18oC a přitom svítilo překrásně sluníčko. Po sedmé hodině jsem já jediný vydržel sedět v kraťasech a tričku a to už se všem kouřilo od pusy. Není divu, ve dvanácti nad nulou. Dětičky však pobíhaly řádně oblečené a podvečer si náramně užily.
Nastal čas k odchodu domů. Děti se chystaly na koupání se mnou a já mezitím hledal nějaké kraťasy na doma. Jelikož žádné nebyly, tak moje volba padla na tepláky prodřené na kolenou, památka to na lezení s Martinkou po zemi, před třemi lety. Nu což, Dana mi je nedoporučila nosit s dírami na kolenou. Tak jsem vzal nůžky a na stole odstříhl nohavice. Dana mě upozonila,"Tady bys to dělat nemusel!" Myslela tím, abych nemotivoval Martinku k podobným akcím. Poté povídala Martince,"Tak takhle se Martinko kraťasy nedělají!" Martinka se odvrátila od televize,"Cóó?!" Ona si totiž mojí akce vůbec nevšimla. Následně mě při koupání kárala,"Takhle se tatínku kalhoty nesčíhaj, když chceš kraťasy. Máš si je koupit už hotový!" Tak a mám to ;-) Zátiší ;-)
Včera jsem vyfotil překrásně modrou oblohu se zelenými stromy a fotku mám momentálně na PC coby tapetu. Další povedenou si prohlédněte hned vedle tohoto odstavce. Pokud byste měli zájem o její použití jako podklad pracovní plochy, napište mi a já Vám pár fotek pošlu zcela zdarma e-mailem :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist