Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.9.2004
Martinčin věk - měsíce: 44
Rubrika: Deníček


Martinka je takovej tryskáč...

Martinka se přede mnou schovává pod počítačem :o)
V souvislosti s Martinčinou včerejší kontrolou u logopeda ji dnes Dana začala trénovat v procvičování dechu. Přesně dle doporučení paní doktorky. Na jednu stranu konferenčního stolku umístila papírek a Martinka ho měla přefouknout na druhou stranu. Marťa přitom provozovala nádech nosánkem a fuk pěkně pusinkou. Až dodneška totiž nefoukala, nýbrž prskala. Velice špatně se jí tímto stylem vyfukovaly bublifukové bubliny. Dnes však skutečně foukla pořádně. Papírek přeletěl až na druhou stranu a tam se ho radostně zmocnil připravený Vojtík. Vzápětí se dal i s kořiští na úprk :o)
Martinka se má navíc učit pěkně povídat básničky. Ona je doposud přemlela, jako by někam spěchala. Dana jí to včera povídala během cesty ze školky. Marťa na to měla hned připravenou odpověď,"Když já sem maminko takovej rychlík, já to mám fšecko rychle hotový. Já se takovej tryskáč!" To tedy je. Nevím, zdali něco podobného provádějí i jiné děti, ale Martinka si zkracuje některé výrazy, svým osobitým stylem. Například místo,"Jablko, žínka, mrkvička, kartáček!" říká,"Jablo, žína, mrkva, karták!" Na jednu stranu to zní roztomile, jenomže by se měla učit mluvit tak, jak se má. Medvídkové :-)
Dana si včera ve městě zakoupila nějaké barevné papíry a pak na půdě vyhrabala ostřižky barevných látek. Z připraveného materiálu tvořila večer u televize. Ptáte se co? Odpovědí vám budiž druhá fotka. Dana si od kamarádky zapůjčila takovou brožurku s motivy do dětského pokoje, vytvářenými lepením z papíru a látek. Prozatím vyrobila medvídky - holčičku pro Martinku nad postel a kluka pro Vojtíka. Právě teď lepí v kuchyni další překvapení. To aby se dětem v jejich novém pokojíčku více líbilo a netahaly nám hračky do ostatních místností. Nebo ne? ;-)
Vojtíšel dnes zlobil s jídlem, jinak se to nedá říci. V poledne Daně vycákal oběd až na stěnu a při večeři se mi předvedl zcela stejným stylem. Snědl něco mléčné kašičky(Tu musí bagrovat sám, jakmile mu tam vstrčíme lžíci my, hned se čertí) a pak si nabral jednu, pěkně vrchovatou lžíci a práskl s ní o stůl. Já ho hned okřikl,"Vojtó, tohle se nedělá, ne ne ne!" Víte co na to Vojta? Smích a rozhodil ještě jednu lžičku. Protentokrát sobě na hlavičku a stěnu za sebe. To už bylo moc i na mě a plácl jsem Vojtíška citelně přes ručku. Milostpán se urazil a chvilku brečel. Přitom volal,"Mamí mamá!" Maminka mu však na pomoc nepřišla. Plácnutí mělo svůj důvod. Vojtíšek se po chvíli uklidnil a nechal se nakrmit ode mě. Po jídle dokonce popil i něco čajíčku. Za celý den totiž nevybumbal ani jednu lahvičku. U Martinky si Dana v takovém případě dělala starosti, jenomže u Vojty je to jiné. Když nechce pít, ať si nepije. Násilím do do něj nedostaneme a mimo to, má přece ještě mlíčko od maminky ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist