Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 16.10.2004
Martinčin věk - měsíce: 45
Rubrika: Deníček


Nastaly velké změny...

Vojtíšek sleduje promítání diapozitivů :o)
Dnes nás čekal náročný pracovní den. To víte, ven by psa nevyhnal. Pršelo od časného rána a teplota nepřesáhla deset stupňů. Děti zůstaly doma a my zvolili nouzový plán D, tedy déšť. Dopoledne se Dana snažila dětičky zabavit a já se vrhl na půdě do uklízení. Není o co stát, takový nepořádek se hned tak nevidí.
Odpoledne Dana navrhla,"Co kdybychom vyklidili skříň v dětském pokoji?" No jo, proč ne. Každým dnem nám mají telefonovat z firmy, kde nám na zakázku vyrábějí dětský nábytek. Bývalá obyváková skříň by nám pak překážela. Vyklízení se velice zamlouvalo dětem. Vojtíšek co chvíli uzmul nějaký papír, nebo jiný poklad a hnal se s ním pryč. Martinka jakbysmet. Když jsem pak rozebíral nerozebiratelnou skříň kladívkem, Vojtíšek se tvářil vyloženě nadšeně. Skříň se momentálně nachází na půdě a já ji tam někdy zpětně smontuji. Ve skříni jsem objevil i starý diaprojektor se spoustou diapozitivů. Já jich totiž před patnácti lety hromadu vyfotil. Barevná fotografie nebyla ještě rozšířená, takže se jednalo o jedinou možnost, jak pořídit kvalitní snímky. Hned jsem zkusil některé promítat na stěnu. Vojtíšek zavýskl a vrhl se na obrázek. Jenomže přitom narazil na stěnu a nemohl stále pochopit, proč nejde obraz uchopit do ručičky. Martinka se také ptala,"Tatínku, jak se tam na tý stěně vzal ten obrázek? Kdo ho tam pšilepil?" Není divu, promítačku viděli poprvé v životě ;-)
V souvislosti s odsunem skříně se Dana večer rozhodla k dlouho odkládané akci. Jedná se o přesun Vojtíška do pokojíčku, včetně postýlky. Skříň je pryč, tak proč ne. Vojtíšek spal doposud ve své postýlce v ložnici. Takže jakmile se v noci probudil, Dana jenom natáhla ruku a Vojtu zklidnila. Momentálně má obavy, že bude celou noc běhat za Vojtou do pokoje. Na druhou stranu má pravdu jedna naše čtenářka. Před nedávnem psala, že Vojtíšek možná bude spinkat v pohodě, neboť Danu neucítí. Něco na tom je. Jelikož Dana Vojtu stále kojí, tak je cítit mateřským mlíčkem. To máme vyzkoušené. Jakmile v noci položím Vojtíška já, usne v pohodě. Martinka hraje domino :-)
Dana se mě po vykoupání dětí ptala,"Tak co, mám přesunout Vojtíška do pokoje? Co ty na to?" Já odpověděl celkem jasně,"Víš, já souhlasím, vždyť stejně k Vojtovi v noci nevstávám!" Přesně tak, já spím příliš tvrdým spánkem a Vojtíškův křik mě neprobere. ;-)
Zatímco Dana kojila v ložnici Vojtíška, já četl Martince pohádku. Marťa mi poté povídala,"To je skvělý, von tady bude Vojtíšek spinkat se mnou. V každým pokojíčku sou teď dva. Tady v dětským dva malý a v ložnici dva velký!" :o)
Chcete vědět, jaká je momentální situace vedle v dětském pokojíčku? Hodiny ukazují za deset minut devět a děti ještě nespí. Martinka leží v posteli a svítí si lampičkou-pejskem. Naproti v koutě skáče Vojtíšek ve své postýlce a vypadá naprosto čile. Křikem provokuje Martinku a ta mu odpovídá. Už jsem je musel mírně zpacifikovat, jenomže bez většího úspěchu. Snad se do půlnoci unaví a usnou ;-))
Ještě jednu perličku na závěr - Martinka nám povídala o spaní ve školce,"Tam v tý školce máme takový malinkatý postýlky. Až já pudu do školy, tak tam budu po obědě spinkat na velký posteli. Oni tam maj ve škole velký postele!" Museli jsme ji zklamat. Ve škole postele nejsou. Dokonce ani v práci, i když by si to někteří moji kolegové moc přáli ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist