Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 17.10.2004
Martinčin věk - měsíce: 45
Rubrika: Deníček


Dáte si Bobika...? ;-)

Děti se mnou uklízejí na půdě :o)
Jste zvědaví, jak Vojtíšek přečkal první samostatnou noc v pokojíčku? Dana jeho spaní po ránu zhodnotila,"Vojtíšek spal celkem v pohodě. Rozhodně se nebudil více, než je u něho obvyklé. Probral se celkem čtyřikrát a o půl druhé vyžadoval kojení!" Jenom kdyby lépe usínal, ale to se snad časem srovná. Včera již Martinka spokojeně chrupala a Vojta usnul až někdy kolem půl desáté. Dnes jsem Vojtíška vyfotil sedícího v postýlce. Jak jsem již psal - prostrčí nožky mezi tyčky a nemůže se pak z této polohy dostat. Křičí a křičí ;-)
Před obědem jsem vzal děti na půdu. Potřebovaly se trochu vyvětrat. Já zahájil úklid a Martinka s Vojtíškem mi pomáhali. Celkem slušně, neboť za půl hodiny posbírali rozsypané matičky a šroubky. Vojtíšek dokonce svoji plechovku po naplnění zpětně nevysypal.
Vojtíšek se vůbec začíná projevovat jako šikula a kolikrát nás překvapí svojí pracovní činností. Dana například při vaření oběda vysypala na zem trochu mouky. Vojta hned běžel na druhý konec linky, z věšáčku strhl hadr a tím pak pečlivě utíral podlahu. Sotva mouku rozmetl do větší plochy a tím pádem přestala být viditelná, podal hadr Daně. Pěkný pomocník, viďte? :o)
Po Vojtíškově vyspinkání jsme využili celkem slušné počasí a šli na procházku. Dana konstatovala,"Dnes je po týdnu konečně hezky. Neprší a nefouká vítr!" Absence větru však vadila Martince, neboť naše kroky směřovaly k tetě - měla pro Martinku krásného papírového draka s novým logem Rádia OK. Přivezla ho ze včerejší drakiády od pardubického Globusu. Martinka by nejraději draka hned vyzkoušela, jenomže to kvůli bezvětří nešlo. Vojtíšek má spinkat :-)
Vojtíšek se mezitím zabavil tetiným pejskem - yorkšírským teriérem. Neustále za ním běhal a na celé kolo vykřikoval,"Baf baf baf, baf baf baf!" Nedalo se však nic dělat, teta měla jet do práce. My tedy pokračovali směrem na hřbitov, zapálit svíčky. Martinka se dnes začala vyptávat na podrobnosti o hřbitově,"Tatínku a to tam v tom hrobečku ležej všichni, co tam sou napsaný?" Po obdržení kladné odpovědi se zamyslela a vypustila z pusinky jednu perličku,"No a mohli by z tý země ještě vylýzt zpátky? Šli by vyhrabat?" Dana se měla co držet, aby nevyprskla smíchy,"Ne, Martinko, opravdu by nemohli!" Martinka na to,"A próóč by nemohli? Vždyť by vyhrabali tu hlínu!" Dana pokračovala,"Nemůžou Martinko, vždyť už jsou mrtví!" Martinka však nechápala,"A próč sou mrtví, to je někdo zasčelil?" Tak dost, končím s tímto lehce morbidním tématem. Nevím, zdali jste někdy museli podstoupit podobný dialog se svými dětmi, ale občas nevíme, co Martince odpovědět ;-)
Nastal čas odpolední svačinky. Dana se zahleděla do ledničky a optala Martinky,"Martinko, dáš si smetanového Bobíka s čokoládou nebo jogurt?" Martinka chtěla jogurt a tak Bobík připadl na Vojtíška. Dana mi ho podávala se slovy,"Dáš Vojtovi Bobíka?" Já pouze dodal,"Bobika!" To stačilo, abychom se s Danou na sebe podívali a vyprskli smíchy. Ptáte se proč? Může za to vtipná televizní reklama na portál Centrum. Že jste ji ještě neviděli? Pokud ne, klikněte si na její popis. ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist