Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 16.11.2004
Martinčin věk - měsíce: 46
Rubrika: Deníček


Kterak Vojtíšek do vody nakonec nezahučel...

Dětičky vytlačují Danu z gauče :o)
Jak jste si jistě všimli, nechal jsem eMartinku v titulu webu maličko zapadat sněhem(K tomuto účelu a i k úpravě fotek využívám skvělý a hlavně bezplatný program Gimp. Jde se Linuxový editor s mnoha možnostmi, emulovaný na platformě Windows. Jak praví český překlad programu - Gimp běží na Vašem okenním systému ;-) ). Mnozí se jistě diví že předčasně, ale včera ráno jsem jel do práce poprvé po sněhu. A to na letních pneumatikách, neboť jsem prozatím nepřehodil kola na vozidle(Zítra na to letím). O půl šesté jsem odjížděl od nás ze vsi na suchu a těsně před Pracovním městem mě uvítalo celkem husté sněžení. Letos poprvé ;-)
Po příchodu z práce mě uvítala nejprve Martinka,"Tatínku, máš pro mě něcó? Čeba Kindrvajíčko?" Měl jsem a hned nastoupil Vojtíšek s pusou našpulenou. Čekal na jednu štípanou a přitom opakoval radostné,"Táta, táta, tatí!" Není to roztomilé?
Následovala svačinka při Kouzelné školce v televizi. Dana mi po chvíli sdělovala jednu novinku,"To je zajímavé, máme pět samostatných gaučových křesel. Jakmile si však sednu na jedno z nich, hned se o něj mohu dělit s dětmi!" Skutečně. Pokud mi nevěříte, zhlédněte první fotku :o)
Martinka si navečer lepila u svého psacího stolu. Pečlivě vystřihovala drobné fotografie z TV magazínu a ty pak lepila na papírky. Povídala mi,"Já si lepím takový obrázkový noviny, víš?" Věděl jsem, jenomže nadešla doba úklidu hraček a já jí jedny noviny omylem zmačkal a vyhodil do koše. Martinka je zoufale hledala a já je posléze našel,"Martinko, velice se ti omlouvám, já jsem si ty tvoje noviny spletl s odpadky!" Martinka se na mě zahleděla a klidným hlasem odpověděla,"Ale to tatínku nevadí, já si to narovnám!" Ufff, to mi spadl kámen ze srdce ;-) Vojtíšek skládá puzzle :-)
Vojtíšek pro změnu skládal velké pěnové puzzle. Jak vidíte na druhé fotce, dokáže bez problémů umístit do obrázku lokomotivy kolečka a okno. Takovéhle soustředěné hry ho začínají pomalu ale jistě bavit.
Při dnešním koupání jsem si vzpomněl na jednu historku ze včerejšího podvečera. Dana měla sice cvičení zrušeno, ale dohodla se s kamarádkami a společně si někam vyrazili. Nastal čas koupání . Já přezul Vojtíška do jeho oblíbených pipinek, o nichž povídá,"Pipíí pipíí!" Po přesunu do koupelny se Martinka začala svlékat a Vojtíšek se nahýbal nebezpečně přes okraj vany, chtějíc dosáhnout na hračky. Já ho sice varoval,"Vojtíšku, spadneš tam!", ale Vojta nedbal mé, dobře míněné rady. Co myslíte, zahučel tam? No jasně, zahučel. Já se vteřinku předtím ohlédl a v tu chvíli slyším zoufalý křik. Otáčím hlavu a spatřím jediné - Vojtíška vzpírajícího na ručkách nad vodní hladinou. Vojta křičel a přitom mrskal nožkama ve vzduchu. Držel se statečně a do vody nakonec oblečený nevletěl. Já ho zachránil a svlékl. Snad si z toho vezme ponaučení, i když o tom značně pochybuji. Na jednu stranu se jednalo o báječnou zábavu, nebo ne? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist