Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 20.11.2004
Martinčin věk - měsíce: 46
Rubrika: Deníček


Letos poprvé na sněhu - a pořádně...

Martinka kráčí babičce naproti k vlaku :o)
Dnes po ránu nás čekalo za okny milé překvapení. Zatímco ještě včera pršelo, příroda se najednou pokryla více než deseticentimetrovou vrstvou sněhu. Nejedná se o konečný údaj, venku totiž stále sněží. Alespoň že nás nezasáhla vlna orkánu, jenž včera a dnes zpustošila sever Moravy a hlavně slovenké Tatry. Proti takové síle větru však není žádné obrany a proto jsem rád, že nás to minulo. V roce 1994 se něco podobného událo i u nás a tehdy náraz větru zbořil čerstvě postavenou štítovou zeď na našem domě a navíc shodil kupu tašek ze střechy. Proto není o co stát :-(
Martinka si po ránu vzpomněla na svoje kdysi oblíbené Teletubbies. K nám do postele si přinesla hrající Lálu a žadonila,"Tatínku, pustíš mi po snídani ty Teletabísky? Vždyť je máš nahraný tam na videjů!" Proč ne, pustil jsem je. Martinka zírala na televizi a očividně se bavila. I Vojtíška zaujaly ty legrační postavičky. Pro mě však bylo nejhorší přetrpět jednu hranou scénku, kde děti malují modrou barvou. Během pětiminutového klipu jsou schopné zopakovat slovo modrá modrá nejméně stokrát. Děti se možná tímto stylem barvy naučí, ale chudáci tatínkové ;-) Vojtíšek ťape po sněhu :-)
Po obědě Vojtíšek putoval do postele spát a my s Martinkou vyrazili do sněhové vánice, babičce naproti k vlaku. Sněžilo, teploměr ukazoval teplotu na nule a vůbec se nezdálo, že by venku panovala taková zima. Ovšem až na cestě po záhumenní se do nás opřel řádně studený vítr. Oba dva jsme šlapali po sněhu tuto zimu poprvé a Martinka si co chvíli stěžovala,"Tatínku, počkéj, já už sem zase spadlá. Po tom sněhu se nedá chodit, furt to klouže!" Aby ne, Marťa táhla celou cestu v ručičkách sněhové koule vyhrnuté pluhem a tak padala bez opory natvrdo. Cesta opravdu nic moc. Vítr totiž tvoří místy závěje. Babičku jsme potkali na půli cesty. V Hradci prý sníh moc nedržel a tak si vyrazila v nízkých botách. Nedalo se nic dělat, cestu od vlaku ke vsi musela přetrpět broděním se v hlubokém sněhu.
Mezitím se Vojtíšek vypinkal a Dana ho oblékla do kombinézy. Mohl se tak letos poprvé projít po sněhu. Jeho reakce byly zpočátku více než radostné. Pouze do chvíle, než s Danou došli k hlavní silnici. Dál Vojtíšek jít nechtěl. Dana proto shrnula dnešní zkušenost do jedné věty,"Nedá se nic dělat, když někam půjdeme, musí Vojta do kočárku!" Jinak by nikam nedošli. Aby si Vojta zvykal, tak jsem ho závěrem mírně zkouloval a následoval přesun do tepla domova.
Po šesté hodině nastal čas k odvozu babičky na nádraží do sousedního městečka. Martinka chtěla jet s námi. Celou cestu sněžilo, vítr vál sníh a silnice zářila bělobou. Cestou k nádraží po uježděném sněhu se ukázala kvalita zimních pneumatik. Auto drželo stopu naprosto přesně. Babička povídala,"Jeď pomalu, ať nedostaneme smyk!" Já si zkusil maličko přibrzdit a klouzali jsme dobrých dvacet metrů(Ovšem plně pod kontrolou, stačí odšlápnout brzdový pedál). Babička mi málem vystoupila za jízdy z auta a Martinka radostně volala,"To je dobrý tatínku, jeď ještě rychlejc!" ;-)
Jistě se divíte, že se Martinka dostala ven, když stále kašle. Dnešní procházka jí udělala očividně dobře. Dokonce má pěkně červeňoučké tvářičky. Paní doktorka na ní při poslední kontrole neshledala žádnou nemoc. Jak již jistě víte, jediné podezření má na astma a tak s Martinkou poslední dny řádně foukáme léky a prodýcháváme. Vojtíšek má prozatím obyčejnou rýmu. Zato my rodičové nemohli po ránu ani promluvit, trápí nás totiž jakési zahlenění. Hrůůza, takhle nemocná rodinka, viďte? Už abychom se z toho dostali a Martinka mohla do školky. Kdyby alespoň Vojtíšek chtěl v noci spát. Jenomže to on ne. Usne před devátou a v jedenáct už je vzhůru. Pak vydrží brečet a vytrapovat až do jedné hodiny, jako v noci na dnešek. Chudák maminka, pořádně se nevyspí ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist