Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.11.2004
Martinčin věk - měsíce: 46
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je malý noční trapič...

Vojtíšek večeřel palačinku s borůvkovou marmeládou :o)
Včerejší zimní idylka se i nás pomalu vytrácí. Teploty od večera nesestoupily pod bod mrazu a do rána navíc začalo pršet. Sníh pomalu, ale jistě mizí. Ještě že si děti včera dosytosti užily první sněhové nadílky. Jenom na Martince zanechalo včerejší sáňkování jisté následky. Navečer se k nám začala tulit a skutečně, měla teplotu. Sice jenom zvýšenou, ale měla. Na jednu stranu jsme rádi, Martinka totiž čtyři týdny kašle bez zjevné příčiny. Přitom stále bez teplot. Takhle je vidět, že tělo začíná provozovat nějakou obranu. Nevím, zdali je to důsledek, ale Martinka za celý dnešní den kašlala zcela vyjímečně. Dana stejně zatelefonovala dětské doktorce a sdělila jí nové skutečnosti. Máme se ukázat ve středu.
Vojtíšek nechtěl včera večer usínat, jak už je jeho zvykem. Při večeři je přitom schopen zívat a s pusinkou dokořán budit dojem náramně ospinkaného dítěte. Stačí však, aby byl po vykoupání a nakojení vyexpedován do své postýlky a rázem ožije. Pochoduje kolem žbrlení, vyhazuje co mu příjde pod ručičky a nahlas si povídá. Nejdříve po půl deváté to zalomí, jenomže většinou hlavičkou na opačnou stranu a na peřince, namísto pod ní. Nezbývá nic jiného, než ho prostě otočit do správné polohy a přikrýt. Pokud se Vojtíšek nachází v první fázi spánku, můžete si s ním dělat co chcete. Běda však, má-li Vojta již něco naspáno. O podobný experiment se včera večer pokoušela Dana. Jste zvědaví proč? Odpověď je zcela jednoduchá. Daně stačilo přejít kolem spinkajícího Vojty a mírně zavětřit. No jo, kakanec v plínce. My nechali Vojtíška usnout a nezkontrolovali ho. Do rána by s nadílkou v plínce nevydržel, ty opruzeniny bych mu nepřál. Dana proto Vojtíška přebalila a on procitl. Jak se dalo předpopkládat, pak už spát nechtěl. Jeho specialita - neustále vstává, skáče, drže se za okraj postýlky a křičí. Takhle vytrapoval delší dobu a Dana na jeho řádění neměla už sílu. Sama zápasí se svým kašlem. Martinka vystřihovala zajíčka :-)
Po ránu mě po příjezdu do Pracovního města uvítala zářící vánoční výzdoba. Ulice svítí a na náměstí i veliký strom. Tak už to začalo. Advent sice začíná až v neděli, ale i přesto jsem dnes preventivně vytáhl první várku žároviček na venkovní stromy a začal ji zkoušet. Jak jinak než s dětmi. Vojtíšek mi pomáhal rozmotávat zamuchlané žárovičky a pak se nad nimi rozplýval,"Jééé, týjóó, ííí!" Hlavně když svítily. Záměrem celé akce bylo označení vadných žárovek a pak jejich následná výměna. Martinka přiběhla také a ukazovala na krabičku pod stolem,"Tadyto je tatínku trasfomátor? A je v něm taky blesk?" Jak jí vysvětlit princip transformátoru? Naštěstí je tu Večerníček O Makové panence a namáčení zlobivého blesku do medu,"Víš Martinko, ten transformátor udělá udělá z takového velkého bleska Ámose malinkatej medovej. A ten už pak nikomu neublíží!" Martinka, zdá se pochopila. Žárovičky na ven by měly být v každém případě zapojené přes transformátor na malé napětí ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist